FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"GHOST IN THE SHELL 2" U KONKURENCIJI ZA ZLATNU PALMU

CANNES, 21. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Japanska animacijadebitirala je na filmskom festivalu u Cannesu dugoočekivanim filmomMamorua Oshiija "Ghost in the Shell 2", redateljevim prvim filmom uzadnjih devet godina.
CANNES, 21. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Japanska animacija debitirala je na filmskom festivalu u Cannesu dugoočekivanim filmom Mamorua Oshiija "Ghost in the Shell 2", redateljevim prvim filmom u zadnjih devet godina.

Radnja filma događa se u 2032., a riječ je o kiborgu koji istražuje problem pokvarenih androida koji su ubili svoje vlasnike.

Taj film od 18 milijuna dolara stvaran je četiri godine, a kombinira slike stvorene računalom i tradicionalnu dvodimenzionalnu animaciju.

Film je stajao četiri puta više i triput dulje je nastajao od kultnoga prvog dijela "Ghost in the Shell" iz 1995.

Oshii kaže da je film nadahnut mučnim mislima o gospodarskoj recesiji i nasilju. Redatelj je zato osmislio svijet u kojem ljude mijenjaju njihovi virtualni robovi.

"Razlikovanje virtualnoga od stvarnog velika je ljudska pogreška. Ja držim da su rođenje i smrt ljudskoga bića već virtualan događaj", kaže taj 52-godišnji redatelj. "Prihvaćanjem činjenice da ono što vidimo nije stvarnost čovječanstvu otvaramo vrata istine", kaže Oshii.

"Ghost in the Shell 2" prvi je japanski animirani film u konkurenciji za Zlatnu palmu. Natječe se s 18 drugih filmova, među njima su dva dokumentarca i animirani "Shrek 2" DreamWorksa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙