FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Misija Međunarodnog monetarnog fonda inzistira na odgodi primjene snižene stope PDV-a, pa će razgovori o novom stand by aranžmana Hrvatske i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) biti nastavljeni za tjedan, dva u Washingtonu, istaknuli su nakon današnjih razgovora premijer Ivo Sanader i šef Misije MMF-a u Hrvatskoj Dimitri Demekas. Želi li Vlada ostvariti deficit proračuna opće države od četiri posto BDP-a ili niže u 2005. potrebni su dodatni napori. Po našoj procjeni jedna od glavnih mjera kojom bi to moglo biti učinjeno je odgoda primjene smanjene stope PDV-a planirana za početak 2005. (sa 22 na 20 posto), izjavio je Demekas. Premijer Sanader odgodu primjene snižene stope PDV-a nazvao je MMF-ovim "malim uvjetom" za novi stand by aranžman, ističe da je to pitanje što se tiče hrvatske Vlade otvoreno i da će se o njemu razgovarati.

ŠIBENIK - Istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić potvrdio je jutros da je odredio pritvor i istragu za Miljenka Žaju - Krojfa, Sinišu Šošu i Tonča Boticu, koji su osumnjičeni za iznudu. Kako se neslužbeno doznaje, osumnjičeni Miljenko Žaja - Krojf i Siniša Šošo u nazočnosti svojih branitelja tvrdili su da nema govora o prijetnjama i iznudi, a Šošo je ustvrdio i da se u Rogoznici slučajno našao s Miljenkom Žajom - Krojfom.

ZAGREB - Više od 60 posto hrvatskih kućanstava svoju financijsku situaciju u drugoj je polovici prošle godine ocijenilo lošom ili uglavnom lošom, pokazuju rezultati Ankete o radnoj snazi koju je objavio Državni zavod za statistiku. Uglavnom dobrom smatra je njih 36,8 posto (u prvom polugodištu 35,3 posto). Broj kućanstava koji svoju financijsku situaciju ocjenjuje vrlo dobrom u drugom je polugodištu prošle godine iznosio svega 2,7 posto, što je manje nego u prvom polugodištu kada je svoju financijsku situaciju vrlo dobrom ocjenjivalo 3,1 posto nositelja kućanstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙