FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JANAF U PRVOM TROMJESEČJU POSLOVAO S DOBITI OD 2,36 MILIJUNA KUNA

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Neto dobit Jadranskog naftovoda izprvog tromjesečja ove godine iznosi 2,36 milijuna kuna i manja je uodnosu na dobit iz istog razdoblja lani za 16 posto, što u Janafupojašnjavaju smanjenjem poslovnih prihoda zbog pada tečaja dolara za8,2 posto, ali i rastom rashoda po većoj stopi od stope rasta ukupnihprihoda.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Neto dobit Jadranskog naftovoda iz prvog tromjesečja ove godine iznosi 2,36 milijuna kuna i manja je u odnosu na dobit iz istog razdoblja lani za 16 posto, što u Janafu pojašnjavaju smanjenjem poslovnih prihoda zbog pada tečaja dolara za 8,2 posto, ali i rastom rashoda po većoj stopi od stope rasta ukupnih prihoda.

U izvješću koje je Janaf dostavio Zagrebačkoj burzi tako stoji da su u prva tri mjeseca ukupni prihodi porasli za 5,3 posto, na 70,05 milijuna kuna, dok su rashodi povećani za 6,2 posto i iznosili su 67,68 milijuna kuna.

Također, u prva tri mjeseca ove godine Janaf bilježi i 10 posto manju količinu prevezene nafte od planirane, a to je smanjenje najvećim dijelom rezultat manjeg prijevoza za INA Rafineriju nafte Sisak i Rafineriju nafte Srpski brod. Stoga su i prihodi od transporta nafte manji za 8,5 posto u odnosu na planirane.

Istodobno su prihodi od skladištenja nafte ostvareni sa svega 29 posto, a prihodi od skladištenja derivata u visini od 87 posto od planiranih prihoda, stoji u izvješću Janafa.

Prošlu je godinu Janaf završio s neto dobiti u iznosu od 26,38 milijuna kuna, odnosno 34,5 posto manjom nego 2002. godine, što također pojašnjavaju ponajprije kao posljedicu pada tečaja dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙