FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BADEL 1862 U PRVOM TROMJESEČJU OSTVARIO 2,25 MILIJUNA KUNA NETO DOBITI

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Tvrtka koja se bavi proizvodnjomvina, alkoholnih i bezalkoholnih pića, Badel 1862, u prva je trimjeseca ove godine poslovala s neto dobiti od 2,25 milijuna kuna, štoje 24,2 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Tvrtka koja se bavi proizvodnjom vina, alkoholnih i bezalkoholnih pića, Badel 1862, u prva je tri mjeseca ove godine poslovala s neto dobiti od 2,25 milijuna kuna, što je 24,2 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Ostvarena dobit je iznad usvojenog operativnog plana, navode iz tvrtke, a dobitak po dionici iznosi 3,01 kunu.

Prema podacima o poslovanju koje je Badel 1862 dostavio Zagrebačkoj burzi, ukupni su prihodi tvrtke u spomenutom razdoblju iznosili 60,9 milijuna kuna, što je smanjenje od 6,4 posto, a ukupni su rashodi smanjeni sa 63,3 milijuna kuna, na 58,67 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje u zemlji u prvom su tromjesečju prema istom razdoblju lani smanjeni za 6,9 posto, na 41,38 milijuna kuna, a prihodi od prodaje u inozemstvu smanjeni su za 1,4 posto, na 12,5 milijuna kuna.

Kako stoji u pojašnjenju i komentaru Uprave tvrtke, ostvareni poslovni rezultati iz redovnog poslovanja bitno su povoljniji u odnosu na planirani poslovni rezultat i to prvenstveno zbog smanjenja troškova.

U strukturi prihoda jaka alkoholna pića sudjeluju sa 64 posto, vino sa 36 posto, a primjetan je stalan trend rasta udjela kvalitetnih vina u strukturi prodaje.

Tijekom promatranog tromjesečja, pojasnili su u Badelu 1862, došlo je do povećanja udjela u vlasništvu u skupni domaćih fizičkih osoba koje su vlasnici 71,09 posto temeljnog kapitala te u javnom sektoru čiji udio u vlasništvu iznosi 18,13 posto. Udio vlasništva društva na vlastitim dionicama pao je na 0,40 posto.

U tvrtki su istaknuli kako se obveze prema bankama, dobavljačima i državi podmiruju u zadanim rokovima te kako nisu pokrenuti nikakvi sudski sporovi protiv Badela, niti je tvrtka pokretala nove sporove.

Tijekom ovog tromjesečja, kazali su u Badelu 1862, završavaju se radovi na izgradnji nove tvornice mineralnih, izvorskih i aromatiziranih voda što će utjecati na povećanje proizvodnje i asortimana u sljedećim razdobljima.

Naime, kako je nadavno najavljeno, tvrtka Badel 1862 otvorit će u lipnju tvornicu mineralne i izvorske vode u Apatovcu kod Križevaca u čiju izgradnju i opremanje ulaže oko 20 milijuna eura. Zahvaljujući najsuvremenijoj uvoznoj opremi punit će se 10.000 staklenih i 20.000 plastičnih boca mineralne i izvorske vode na sat, odnosno 165 milijuna litara godišnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙