FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četvrti memorijal Fulvia Tomizze

KOPAR,24. svibnja 2004.(Hina) - Četvrti susret pisaca, znanstvenika ihumanista koji se održava u spomen na Fulvia Tomizzu (1935.-1999.) oveće godine okupiti tridesetak sudionika iz Hrvatske, Slovenije,Italije, Austrije, Srbije i Crne Gore, najavio je u ponedjeljak nakonferenciji za novinare u Kopru književnik Milan Rakovac, inicijatorsusreta "Tomizza i mi" koji se održavaju od 2000. godine.
KOPAR,24. svibnja 2004.(Hina) - Četvrti susret pisaca, znanstvenika i humanista koji se održava u spomen na Fulvia Tomizzu (1935.-1999.) ove će godine okupiti tridesetak sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Srbije i Crne Gore, najavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Kopru književnik Milan Rakovac, inicijator susreta "Tomizza i mi" koji se održavaju od 2000. godine.

Tomizza je podjednako slovenski, hrvatski i austrijski pisac, izjavio je Rakovac, pa je zato njegovo ime simbol pograničnog prostora i suradnje. Susreti Fulvia Tomizze trajat će od četvrtka do nedjelje, a ove se godine odvijaju pod naslovom Međuprostor i ničiji prostor, s tezom da zemlja ne pripada ljudima nego ljudi zemlji.

Ove je godine sveučilište u Trstu prvi put dodijelilo i nagradu Fulvia Tomizze. Dobio ju je Predrag Matvejević, a bit će mu dodijeljena 25. idućeg mjeseca u Trstu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙