FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KARLOVAČKA PIVOVARA U PRVOM TROMJESEČJU OSTVARILA GUBITAK OD 8,6 MILIJUNA KUNA

KARLOVAC/ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Tvrtka Karlovačka pivovara,čija je osnovna djelatnost proizvodnja i prodaja piva, u prvom jeovogodišnjem (nesezonskom za pivo) tromjesečju poslovala s gubitkom od8,6 milijuna kuna, što je za 24,2 posto manji gubitak nego u istomprošlogodišnjem razdoblju kada je iznosio 11,3 milijuna kuna
KARLOVAC/ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Tvrtka Karlovačka pivovara, čija je osnovna djelatnost proizvodnja i prodaja piva, u prvom je ovogodišnjem (nesezonskom za pivo) tromjesečju poslovala s gubitkom od 8,6 milijuna kuna, što je za 24,2 posto manji gubitak nego u istom prošlogodišnjem razdoblju kada je iznosio 11,3 milijuna kuna

Po podacima o financijskim rezultatima dostavljenim Varaždinskoj burzi Karlovačka pivovara je u prva tri ovogodišnja mjeseca ostvarila 16,9 posto veće ukupne prihode nego u istom lanjskom razdoblju, odnosno ukupno 64,3 milijuna kuna.

Uprava tvrtke u komentaru je ocijenila da su rezultati poslovanja bolji nego u istom lanjskom razdoblju jer su ostvareni veći prihodi, ali s većim troškovima. Osnovni prihod od prodaje piva veći je u prva tri mjeseca ove godine nego u istom razdoblju lani, a financijski prihodi su manji.

Ukupni rashodi tvrtke povećani su pak za 11,1 posto na 71 milijun kuna.

Tvrtka je prodajom piva u zemlji ostvarila 25,7 posto veće prihode u prvom tromjesečju ove godine nego u istom razdoblju lani, a iznosili su 51,8 milijuna kuna, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu u istom razdoblju porasli za 4,6 posto na 8,27 milijuna kuna.

Karlovačka pivovara u većinskom je vlasništvu tvrtke Heineken Adria koja drži 94,42 posto dionica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙