FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 23. svibnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskojdo 21 sat.
ZAGREB, 23. svibnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskoj do 21 sat.

ZAGREB - Vrlo jak potres, magnitude 5,5 prema Richteru, s epicentrom u Bosni i Hercegovini, 10 kilometara istočno od Imotskog, osjetio se u 17. 19 sati na širem području Dalmacije. Po podacima Seizmološke službe Republike Hrvatske, magnituda potresa bila je 5,5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VII. do VIII. stupnjeva Mercalijeve ljestvice. Potres se osjetio na širem području Dalmacije.

NOVA KAPELA - Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Zlatko Tomčić izjavio je danas da se "mora donijeti zakonski okvir s jasno utvrđenim pravilima igre" kako bi "model privatno-javnog partnerstva u privatizaciji, ne samo Sunčanog Hvara, dao dobre rezultate". "Nažalost, u slučaju Sunčanog Hvara hrvatska Vlada pokušala je mimo zakona i bez zakonskog okvira inaugurirati jedan novi vid privatizacije, te ga je na taj način ona dobrim dijelom već iskompromitirala. I zato to treba brzo zaustaviti, brzo donijeti zakonski okvir i onda tom jednom dobrom modelu objedinjavanja financijskih sredstava, koji postoji u ovoj državi, omogućiti da zaživi", rekao je Tomčić u Novoj Kapeli, gdje je na upit novinara komentirao slučaj privatizacije Sunčanog Hvara.

ŠIBENIK - Šibensko-kninska Policijska uprava priopćila je danas da je sinoć u Rogoznici uhitila dvojicu Zagrepčana zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjivo djelo prijetnje i iznude na štetu 51-godišnjaka koji ima prebivalište u Splitu, a boravište na području Šibenika. Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o Miljenku Žaji-Krojfu i njegovu 37-godišnjem pomoćniku koji su privedeni u Istražni centar Županijskoga suda u Šibeniku. Oni su, prema dostupnim podacima, iznudom utjerivali dug od 180 tisuća dolara za neimenovanog muškarca iz Splita. Kako je priopćila policija, u Rogoznici je Zagrepčanin prišao dužniku, te zaprijetio da će ubiti njega i njegovu obitelj ako ne vrati sporni novac. Policija je uhitila iznuđivače u trenutku primopredaje iznuđenog vozila chevroleta blazera.

VARAŽDIN - Varaždinska policija pronašla je sinoć, nakon dojave o požaru u stambenoj zgradi, mrtve supružnike, te je utvrdila da je riječ o ubojstvu i samoubojstvu, a uzrok požara još se utvrđuje, priopćila je danas varaždinska Policijska uprava. Nakon jutros obavljena očevida i obdukcije na Odjelu patologije varaždinske Opće bolnice, utvrđeno je da je 53-godišnjak kuhinjskim nožem s 30-ak ubodnih i reznih rana ubio 58-godišnju suprugu, a zatim i sebe istim nožem. Uzrok te tragedije najvjerojatnije je svađa supružnika. Uzroci požara u stanu pokojnika još se utvrđuju.

ROVINJ - Član Odbora za referendum Bruno Poropat rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Rovinju da će taj odbor do 4. srpnja ove godine, kada će proslaviti svoju prvu obljetnicu, održati osnivačku skupštinu i registrirati se kao udruga s namjerom da postane "lokomotivom demokratizacije Istre". Po njegovim riječima, Odbor za referendum i dalje će pratiti postupke lokalnih, a posebice županijskih vlasti u raspolaganju javnim zemljištem, te pokušaje nekih ulagača da se, kako je ustvrdio, "nakon jeftinog preuzimanja tvrtke uz pomoć istarskog župana domognu vrijednog zemljišta". U trenutku kada se u Istri uklanjaju bespravno izgrađeni objekti, član Odbora za referendum Damir Radnić pozvao je istarskog župana Ivana Jakovčića da sam sruši svoj, kao je ustvrdio, bespravno izgrađen podrum na tuđem zemljištu, jer bi u suprotnom, istaknuo je, trebao podnijeti neopozivu ostavku.

RIJEKA - Tri lučka sindikata podnijet će kaznenu prijavu protiv Uprave Luke Rijeke zbog kršenja kolektivnog ugovora u kojemu je navedeno da prije zapošljavanja kooperantskih tvrtki Uprava mora zatražiti suglasnost sindikata, zaključeno je danas na zajedničkoj Izvanrednoj skupštini triju lučkih sindikata. Sindikati tvrde da se radnici koji su otišli iz Luke i primili otpremnine često zapošljavaju u kooperantskim tvrtkama koje obavljaju lučke poslove, te tako ruše cijenu rada i utječu na povećanje norme. Skupština je ovlastila predstavnike sindikata da organiziraju sve sindikalne akcije, među kojima i štrajk najavljen za kraj lipnja, zbog neprovođenja odredaba kolektivnog ugovora.

KARLOVAC - Raspravom o sedam dosad izvedenih amaterskih kazališnih predstava završen je danas prvi dio 44. festivala hrvatskih kazališnih amatera, koji je ovog vikenda počeo u Karlovcu, a nastavit će se na Visu od 26. do 29. svibnja. Na Visu će se izvesti još 13 predstava, nakon čega će Stručno povjerenstvo proglasiti najbolje od 20 prikazanih. Organizatori su ocijenili da je već prvi dio 44. festivala hrvatskih kazališnih amatera u Karlovcu pokazao da "raznolika i široka stilska lepeza hrvatskoga kazališnog amaterizma svojim najboljim predstavama nerijetko nadilazi domete velikog dijela profesionalne produkcije u Hrvatskoj".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙