FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezija: U eksploziji na tržnici šest mrtvih

PALU, 31. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Najmanje šest osoba jepoginulo, a 45 je ranjeno u subotu u eksploziji na tržnici na istočnomindonezijskom otoku Sulawesiju, već godinama poprištukršćansko-muslimanskih sukoba, objavili su lokalni mediji.
PALU, 31. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Najmanje šest osoba je poginulo, a 45 je ranjeno u subotu u eksploziji na tržnici na istočnom indonezijskom otoku Sulawesiju, već godinama poprištu kršćansko-muslimanskih sukoba, objavili su lokalni mediji.

Policija je priopćila da vjeruje kako je riječ o podmetnutoj bombi koja je izazvala eksploziju na tržnici na kojoj se prodaje svinjetina u gradu Paluu u nemirnoj pokrajini Središnji Sulawesi.

Eksplozija se dogodila nakon što su vlasti upozorile na povećanu mogućnost sukoba između kršćana i muslimana tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana u uglavnom musimanskoj Indoneziji. U pojedinim dijelovima istočne Indonezije žive velike skupine kršćana.

Lokalni radio El Shinta javio je da su neeksplodirane podmetnute bombe pronađene i u dvije pokrajine na otoku Sumatri na zapadu zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙