FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Preuzimanje lučice "Agana" nije uspjelo

SPLIT/MARINA,30. prosinca 2005.(Hina) - Poljoprivredna zadruga Marinaodbila je danas obaviti primopredaju pomorskog dobra luke nautičkogturizma "Agana" u Marini kod Trogira djelatnicima Ministarstva mora,turizma, prometa i razvitka i Ministarstvo će o tome izvijestitihrvatsku Vladu, koja je u rujnu 2005. donijela odluku o oduzimanjukoncesije, priopćeno je danas iz Ministarstva mora, turizma, prometa irazvitka.
SPLIT/MARINA,30. prosinca 2005.(Hina) - Poljoprivredna zadruga Marina odbila je danas obaviti primopredaju pomorskog dobra luke nautičkog turizma "Agana" u Marini kod Trogira djelatnicima Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka i Ministarstvo će o tome izvijestiti hrvatsku Vladu, koja je u rujnu 2005. donijela odluku o oduzimanju koncesije, priopćeno je danas iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

U priopćenju se podsjeća kako je Poljoprivrednoj zadruzi Marina koncesija, dodijeljena u travnju 2003. godine, oduzeta u rujnu ove godine nakon što je inspekcija utvrdila da se kontinuirano koriste i naplaćuju za privez plovila gat uz lukobran i susjedni gat koji nisu obuhvaćeni koncesijom i nemaju građevinsku dozvolu.

S obzirom da PZ Marina nije postupila po nalogu inspektora i povukla brodove s nelegalnog dijela pomorskog dobra, stekli su se uvjeti za oduzimanje koncesije, zaključuje se u priopćenju.

Tridesetak zaposlenika "Agane" okupilo se jutros u marini i dočekalo djelatnike Ministarstva, koji su se sastali s upraviteljem Poljoprivredne zadruge Svetinom Paladom kako bi pokušali na miran način obaviti primopredaju lučice u kojoj se nalazi 150 stranih jahti.

Predstavnica Ministarstva Nina Perko radnicima je, koji su je vrijeđali, pokušala objasniti kako oni ne žele nikome oduzeti radno mjesto, ali da se zakoni moraju poštivati.

"Mi Aganu ne damo", uzvratili su joj radnici poručujući i kako "nema sile koja im može oduzeti koncesiju".

Upravitelj Palada poručio je, pak, kako mira neće biti dok Vlada ne povuče svoju odluku, podsjetivši kako je Zadruga podnijela tužbu protiv Vlade i pred Ustavnim sudom.

Ustvrdio je i kako primopredaja ne može biti obavljena, jer su u lučici usidrene i skupe strane jahte za koje je odgovorna Zadruga, a s čijim su vlasnicima sklopljeni ugovori o čuvanju.

Palada, također, vjeruje kako će primopredaja biti odgođena do odluke Ustavnoga suda, koji je, kako je rekao, prije nekoliko godina već donio odluku u korist Zadruge kao legalnog koncesionara.

Neslužbeno se doznaje kako će predstavnici Ministarstva, ipak, uskoro preuzeti lučicu uz policijsko osiguranje.

Do dodjeljivanja nove koncesije "Agana" bi trebala biti predana na upravljanje Općini Marina, koja bi je trebala svesti u koncesijom dopuštene granice.

Općina Marina, inače, od svojega osnutka 1992. godine Zadruzi osporava pravo na upravljanje lučicom izgrađenoj 80-ih godina prošlog stoljeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙