FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Rumunjskoj potraga za medvjedima-siročićima

BUKUREŠT, 30. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Međunarodno društvo zazaštitu životinja Vier Pfoten pokrenulo je u četvrtak veliku operacijuoko Brasova na Karpatima u Rumunjskoj kako bi pronašli četirimedvjedića nakon smrti njihove majke prošlog mjeseca.
BUKUREŠT, 30. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Međunarodno društvo za zaštitu životinja Vier Pfoten pokrenulo je u četvrtak veliku operaciju oko Brasova na Karpatima u Rumunjskoj kako bi pronašli četiri medvjedića nakon smrti njihove majke prošlog mjeseca.

"Svakog dana imaju sve manje izgleda za preživljavanje jer su premali, previše se vukova kreće u tom predjelu i zbog lošeg vremena", navodi organizacija Vier Pfoten (Četiri šape) u priopćenju.

Ako ih pronađu, medvjediće će preseliti u prirodni rezervat u okruga Hargita gdje će se pridružiti drugim mladim tabanašima koji su pod nadzorom stručnjaka.

"U tom rezervatu je dodir s ljudima maksimalno ograničen i životinje se mogu vratiti u šumu u dobi od oko tri godine", naglašava Vier Pfoten.

Ministarstvo za okoliš i udruženje lovaca pridružili su se potrazi za siročićima.

Nazvani "medvjedi-čistači" zbog navike da kopaju po kantama za smeće u potrazi za hranom, tabanaši žive u okolici Brasova i postali su turistička atrakcija.

Nakon što je nekoliko ljudi ugriženo, a neki i smrtno, lokalne vlasti pokušavaju medvjede odvratiti od spuštanja u grad i ostavljaju im hranu u šumi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙