FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rumunjska: Otkrivena tri nova žarišta ptičje gripe

BUKUREŠT, 1. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Tri su nova žarišta ptičjegripe otkrivena na jugoistoku Rumunjske u četvrtak, dva u oblastiBraila, i jedno na ušću Dunava, izjavile su lokalne vlasti.
BUKUREŠT, 1. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Tri su nova žarišta ptičje gripe otkrivena na jugoistoku Rumunjske u četvrtak, dva u oblasti Braila, i jedno na ušću Dunava, izjavile su lokalne vlasti.

Ioan Boieru, zamjenik prefekta regije Tulcea ističe kako je virus H5 otkriven u četvrtak kod jedne patke i jedne kokoši u Peripravi, na ušću Dunava. Tako se broj žarišta ptičje gripe otkrivenih od studenog do danas u Rumunjskoj povećao na dvanaest.

Prefekt oblasti Braila, Nicolai Mitroi je pak potvrdio agenciji AFP kako su dva druga žarišta identificirana u selima Bumbacari i Dudescu, gdje je nađeno više desetaka uginulih pilića.

Uzorci koji su uzeti sa zaražene peradi ispituju se u laboratorijima u Bukureštu i tek treba ustanoviti radi li se o patogenoj vrsti virusa H5N1.

Gotovo 10.000 komada peradi na tim novim lokacijima biti će usmrćeno u sljedećih nekoliko dana, istaknuli su dužnosnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙