FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ptičja gripa: Potvrda virusa H5N1 u Rumunjskoj

BUKUREŠT, 10. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Pura pronađena uginula prijetri tjedna u Scarlatestiju, na istoku Rumunjske, nosila je "visokopatogen" virus H5N1, priopćio je u subotu rumunjski veterinarskiinstitut, navodeći rezultate testova koje je proveo britanskilaboratorij u Weybridgeu.
BUKUREŠT, 10. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Pura pronađena uginula prije tri tjedna u Scarlatestiju, na istoku Rumunjske, nosila je "visoko patogen" virus H5N1, priopćio je u subotu rumunjski veterinarski institut, navodeći rezultate testova koje je proveo britanski laboratorij u Weybridgeu.

"Rezultati britanskih stručnjaka potvrđuju virus H5N1, visoko patogen. Ostali uzorci uzeti na peradi pronađenoj uginuloj na istoku zemlje trenutno se nalaze na analizi u Weybridgeu", izjavio je dužnosnik tog instituta Stefan Nicolae.

Prvi put je visoko patogen virus H5N1 potvrđen kod domaće ptice u Rumunjskoj izvan područja delte Dunava, jednom od glavnih koridora migracije divljih ptica iz Srednje Azije, gdje je također zabilježeno desetak slučajeva ptičje gripe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙