FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ceh ribara odbacuje novi Pravilnik o ribolovnim zonama

PULA,27. prosinca(Hina) - Ribari Istarske i Primorsko-goranske županijeodbacuju novi Pravilnik o ribolovnim zonama koji je bez njihova znanjastupio na snagu 7. prosinca te zahtijevaju da ih u roku od deset danaprimi ministar poljoprivrede Petar Čobanković, zaključio je danas Cehza ribarstvo, akvakulturu i poljodjelstvo Obrtničke komore Istarskežupanije.
PULA,27. prosinca(Hina) - Ribari Istarske i Primorsko-goranske županije odbacuju novi Pravilnik o ribolovnim zonama koji je bez njihova znanja stupio na snagu 7. prosinca te zahtijevaju da ih u roku od deset dana primi ministar poljoprivrede Petar Čobanković, zaključio je danas Ceh za ribarstvo, akvakulturu i poljodjelstvo Obrtničke komore Istarske županije.

Ceh ribara na današnjem je sastanku u Puli također zatražio i ostavku i odgovornost ravnatelja Uprave za ribarstvo Ivana Katavića, autora tog pravilnika.

Ribari također traže da se poštuje mišljenje struke tijekom donošenja podzakonskih akata.

"Ako se ovi zahtjevi ne ispune u roku od deset dana, donijet ćemo operativni plan poduzimanja radikalnih mjera kako bismo izrazili naše nezadovoljstvo", poručili su ribari.

U radu skupa sudjelovao je i predsjednik Sindikata ribara Hrvatske Luciano Bose koji smatra kako je donošenje tog pravilnika bez dogovora i konzultacija struke protuzakonito i protuustavno. On je također u ime članstva zatražio ostavku ravnatelja Katavića držeći kako je zbog nekompetentnosti pogoršan status i položaj ribara.

Naime, kako je danas rečeno, spomenutim Pravilnikom izvršene su bitne promjene glede teritorijalne podijeljenosti dosadašnjih ribolovnih zona čime su, kako je rečeno, "praktički ukinuta dugogodišnja stečena prava i uvedene nove restrikcije".

"Samim ucrtavanjem novih zona velik broj naših ribara ostat će bez dugogodišnjeg stečenog prava za ribolov na velikom dijelu akvatorija čime se postavlja pitanje je li država spremna nadoknaditi ovu štetu", navodi se u današnjem priopćenju za javnost Ceha za ribarstvo Obrtničke komore Istarske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙