FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA - gostujuće pobjede Dallasa i Clevelanda

NEW YORK, 23. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Na programu NBA ligesinoć su bile tek dvije utakmice, a u obje su slavile gostujućemomčadi. Dallas je slavio u Sacramentu (105:95), dok je Clevelandpobijedio Chicago (108:100).
NEW YORK, 23. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Na programu NBA lige sinoć su bile tek dvije utakmice, a u obje su slavile gostujuće momčadi. Dallas je slavio u Sacramentu (105:95), dok je Cleveland pobijedio Chicago (108:100).

Najzaslužniji za trijumf Dallasa bio je Nijemac Dirk Nowitzki koji je postigao 37 koševa, uz 10 skokova. Nowitzki je posebno bio raspoložen u ključnoj, četvrtoj četvrtini u kojoj je ubacio 14 koševa.

"Tako igraju samo pravi majstori. Dirk je preuzeo odgovornost kada je bilo najvažnije," kazao je njegov suigrač, Jason Terry koji je postigao 19 koševa. Devin Harris je dodao 15 koševa, a Josh Howard "double-double", 14 koševa i 13 skokova. Bila je to četvrta pobjeda Mavericksa u posljednjih pet susreta. U redovima Kingsa najraspoloženiji je bio Mike Bibby (22 koša), no on nije mogao sam spriječiti četvrti uzastopni poraz Sacramenta.

Poput Nowitzkog, 37 koševa ubacio je LeBron James u pobjedi Clevelanda protiv Chicaga. Sjajan je bio i Zydrunas Ilgauskas sa 25 koševa i 11 skokova, dok je Damon Jones dodao 15 koševa, od čega tri uzastopne trice u posljednjoj četvrtini. Cavsi su koncem treće dionice gubili 71:79, no posljednju četvrtinu su otvorili serijom 15:0 i tako preokrenuli rezultat i upisali četvrtu uzastopnu pobjedu.

"Bullse smo slomili ritmom. Stalno smo mijenjali način igre. Malo pod košem, malo izvana, što je bio ključ preokreta," smatra Ilgauskas. U redovima Bullsa istakli su se Ben Gordon (22 koša) i Andres Nocioni (21 koš i 10 skokova).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙