FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Martina Hingis se vraća tenisu

WASHINGTON, 29. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Bivša najboljatenisačica svijeta Martina Hingis (25) najavila je početkom idućegodine povratak na teniske terene nakon skoro tri godine pauze.
WASHINGTON, 29. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Bivša najbolja tenisačica svijeta Martina Hingis (25) najavila je početkom iduće godine povratak na teniske terene nakon skoro tri godine pauze.

Švicarka je sve do 2002. godine dominirala svjetskim tenisom, međutim, tada se zbog teške ozljede gležnja povukla iz "bijelog sporta".

"Uživala sam u život izvan tenisa. Posvetila sam se stvarima za koje nikada nisam imala vremena. Upoznala sam jedan drugačiji život. Međutim, nedostaju mi sportski izazovi i teniski mečevi. Želim još jednom pokušati i vidjeti mogu li se uopće danas nositi s curama," kazala je Martina Hingis, koja je u karijeri osvojila 40 turnira u singlu, te 36 u paru. Pet puta je slavila na Grand Slam turnirima - tri puta na Australian Openu (1997, 1998, 1999), te po jednom u Wimbledonu (1997) i US Openu (1997). Na Roland Garros je dva puta igrala finale (1997, 1999), no nije uspjela. U prvom finalu na pariškoj "crvenoj zemlji" zaustavila ju je hrvatska tenisačica Iva Majoli. Na broju jedan WTA ljestvice provela je 209 tjedana.

Hingis je rođena 1980. godine u slovačkim Košicama, tada u Čehoslovačkoj, a u Švicarsku je doselila kada joj je bilo osam godina. Ime je dobila po slavnoj američkoj tenisačici češkog porijekla Martini Navratilovoj, koja je u spletom okolnosti ostala duže na terenu od nje. U karijeri je zaradila 18.344.660 dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙