FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: Štrajkalo 85 posto državnih službenika

ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - Štrajku sindikata državnih službi usrijedu odazvalo se 85 posto državnih službenika i namještenika,izjavio je Hini predsjednik Sindikata policije Hrvatske DubravkoJagić.
ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - Štrajku sindikata državnih službi u srijedu odazvalo se 85 posto državnih službenika i namještenika, izjavio je Hini predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić.

No po nepotpunim podacima Središnjeg državnog ureda za upravu, do 13 sati štrajku se odazvalo samo 12 posto zaposlenih u državnim službama.

Od 16.176 zaposlenika koji su u srijedu došli na svoje radno mjesto, u štrajku je sudjelovalo njih 1.946 ili 12 posto, rekao je zamjenik državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravu Pavle Matičić.

Jagić (na slici) pak tvrdi da su policijski službenici, osim na graničnim prijelazima, štrajkali u svim policijskim postajama, upravama, aerodromima i svim šalterskim službama.

Policajci su izlazili na sve hitne intervencije, tako da sigurnost građana nije bila ugrožena, ali su one manje hitne odgađali, kazao je Jagić ocjenivši da je štrajk u potpunosti uspio.

Štrajk je poruka Vladi da ne stavlja policijske službenike i sigurnost građana na zadnje mjesto i ne odvaja državne službenike i namještenike, kojima plaće nisu rasle godinama, od ostalih korisnika proračuna.

Ako Vlada ne shvati opomenu, svi će sindikati državnih službi organizirati opći štrajk koji bi mogao dovesti do kolapsa državne uprave, dodao je Jagić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙