FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Središnji državni ured za upravu: štrajku se odazvalo oko 12 posto zaposlenih

ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - Prema nepotpunim podacimaSredišnjeg državnog ureda za upravu do 13 sati štrajku državnihslužbenika i namještenika odazvalo se oko 12 posto zaposlenih koji
ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - Prema nepotpunim podacima Središnjeg državnog ureda za upravu do 13 sati štrajku državnih službenika i namještenika odazvalo se oko 12 posto zaposlenih koji

su danas trebali biti na svojim radnim mjestima.

Radi se o nepotpunim podacima koji su obuhvatili svega 19.439 zaposlenih od ukupno 60.000 svih službenika i namještenika u tijelima državne uprave, ministarstvima, stručnim službama itd.

Od 16.176 zaposlenika koji su danas došli na svoje radno mjesto, odnosno, nisu koristili godišnji odmor ili opravdano izostali s posla, u štrajku je sudjelovalo njih 1946 ili 12 posto, kazao je zamjenik državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravu Pavle Matičić.

Međutim, podatke nisu poslala sva ministarstva, među kojima Ministarstvo unutarnjih poslova, zatim Ministarstvo financija, koje obuhvaća Carinsku i Poreznu upravu, a nisu dostavljeni ni podaci Ministarstva pravosuđa o stanju na pojedinim sudovima.

U broj onih koji su sudjelovali u štrajku nisu pribrojeni ni službenici i namještenici, koji su

došli na svoje radno mjesto, primali stranke i rješavali predmete, ali su nosili bedž kao znak

potpore štrajku.

"Ti djelatnici nisu zabilježeni kao sudionici u štrajku jer su obavljali svoj posao, unatoč oznaci potpore štrajku, i njima će taj dan radni dan biti plaćen", kazao je Matičić.

Prema odluci Vlade, štrajkašima vrijeme provedeno u štrajku neće biti plaćeno.

Središnji državni ured za upravu očekuje da će im ostala državna tijela dostaviti podatke o broju sudionika u štrajku tek iza 16 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙