FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Militanti zauzeli urede izbornog povjerenstva u Gazi, ranjen policajac

GAZA, 28. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Ispred središnjeg ureda izbornogpovjerenstva u pojasu Gaze u srijedu se s policijom sukobila skupinanaoružanih Palestinaca, pri čemu je jedan policajac ozlijeđen,izvijestili su službeni izvori.
GAZA, 28. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Ispred središnjeg ureda izbornog povjerenstva u pojasu Gaze u srijedu se s policijom sukobila skupina naoružanih Palestinaca, pri čemu je jedan policajac ozlijeđen, izvijestili su službeni izvori.

Iz Izbornog povjerenstva, osnovanog zbog održavanja parlamentarnih izbora u siječnju, javljeno je da je nakon početka pucnjave koju su otvorili naoružani pripadnici Brigada mučenika Al-Aqse, skupine bliske Fatahu, pozvana policija. Red je uspostavljen nakon nekoliko minuta. Militanti su nakratko zauzeli i biračke urede u Khan Younisu, Deir El-Balahu i Rafahu.

Militanti traže izmjenu izbornih lista kandidata stranke Fatah za siječanjske izbore, koje bi kasnije u srijedu trebao potvrditi palestinski predsjednik Mahmud Abas. Militanti traže veću zastupljenost svojih predstavnika na listama Fataha.

Oni su zaprijetili zatvaranjem svih biračkih mjesta u pojasu Gaze i na Zapadnoj obali ako se ne ispune njihovi zahtjevi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙