FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić predvodio božićnu misu u zagrebačkoj katedrali

ZAGREB, 25. prosinca 2005. (Hina) - Zagrebački nadbiskup, kardinalJosip Bozanić u zajedništvu s članovima Zbora prebendara predvodio jedanas svečano božićno misno slavlje u prepunoj zagrebačkoj katedrali.
ZAGREB, 25. prosinca 2005. (Hina) - Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić u zajedništvu s članovima Zbora prebendara predvodio je danas svečano božićno misno slavlje u prepunoj zagrebačkoj katedrali.

Na kraju mise kardinal Bozanić čestitao je Božić predsjedniku države Stjepanu Mesiću i članovima njegove obitelji.

Božić naviješta mir ljudima dobre volje, rekao je u propovijedi kardinal Bozanić, dodajući da je dobra volja početak pozitivnog odnosa prema životu, početak pozitivnih odnosa u našim obiteljima, u našoj sredini, na našim radnim mjestima. Naša nas dobra volja vodi ususret svemu što život čini lijepim. Po njoj otkrivamo život kao dar, sami sebe, talente kojima nas je Bog obdario. Dobra volja nas upućuje da živimo za druge, rekao je.

Pritom je napomenuo kako trebamo pružiti jedni drugima šansu u životu jer se sve mijenja, sav život, ako rado primamo jedni druge, ako rado primamo Boga.

Upozorio je i na karitativno djelovanje među vjernicima za pomoć potrebitima, dodajući kako je ponekad lakše prepoznati i prihvatiti te poticaje, nego poticaje koji nam dolaze od nama najbližih.

"Budemo li svojim najbližima posvetili više srca i više vremena, svi će ostali poticaji biti razumljiviji i prihvatljiviji i po tome će čitav svijet postati ljudskiji", poručio je.

Sveta betlehemska noć promijenila je povijest svijeta, rekao je kardinal Bozanić, dodajući da se i nama pruža prilika da učinimo mnogo, mnogo više za dobrobit svijeta.

"Naša nam se svakodnevica može činiti nevažnom, mogu nam se činiti odviše skromne naše snage, ali svako dobro koje se događa u skrovitosti naših domova, svako dobro koje živi u našim odnosima, svako dobro koje zrači iz nas kada prolazimo gradskim ulicama, svako naše zauzimanje za dobro na našim radnim mjestima, sve to ima važno značenje u povijesti Božje ljubavi", napomenuo je kardinal Bozanić.

Istaknuo je kako sve ono što nosi život treba da raste, a ono što ga okrada, umrtvljuje treba da se umanjuje.

"Obitelji treba dati osobitu pozornosti u našemu hrvatskom društvu. Nema nikakva opravdanja za one koji zanemaruju obitelj. Jer što znači uspjeti, u bilo čemu uspjeti, ako smo zanemarili obitelj, osnovnu zajednicu i Crkve i društva", istaknuo je kardinal.

Po njegovim riječima, kada proteku božićni dani, Božić ne bi smio utihnuti u našim dušama, u našim obiteljima, u našim sredinama, u našemu gradu, u našoj Hrvatskoj. Ne bi smio utihnuti, osobito ne bi smio iščeznuti iz njih, jer Božić je i životna škola i blagoslov za čitavu godinu, za svaki naš dan, rekao je u propovijedi kardinal Bozanić i poželio da betlehemsko svjetlo "obasja sve nas, sve naše obitelji, sav naš hrvatski narod, sve građane naše Domovine, čitav svijet danas i uvijek".

Čestitajući Božić, zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić poručio je da je rođeni Krist od Djevice Marije sve nas osnažio svojom riječju te nam omogućio da se bez straha suočimo sa svojom prošlošću, sadašnjošću i budućnošću.

"Božić nam poručuje da usprkos teškoćama, naporima, trpljenjima i strahotama današnjeg vremena možemo i trebamo živjeti u nadi", rekao je, uz ino, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, na kraju božićne propovijedi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙