FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP rukomet: Hrvatska - Japan 31:30 (šira verzija)

ST PETERSBURG/ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - U susretu 2. kola Askupine Svjetskog prvenstva u St Peterburgu rukometašice Hrvatske supobijedile Japan 31:30 (11:14).
ST PETERSBURG/ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - U susretu 2. kola A skupine Svjetskog prvenstva u St Peterburgu rukometašice Hrvatske su pobijedile Japan 31:30 (11:14).

HRVATSKA: Stančin, Jelčić, Tatari 7, Hrgović, Čop 2, Golubić 10, Arslanagić, Pušić 1, Horvat, Pasičnik 6 (2), Popović, Franić 4 (2), Vresk 1, Pensa.

JAPAN: Hida, Arihama, Komatsu 4, Tanaka 8, Kinjo 4, Hayafune 3, Sakamoto 2, Mizuno 1, Tanaguchi, Nakamura 2, Omae 3, Sakugava 3

Isključenja: Hrvatska 12 minuta, Japan 10 minuta

Sedmerci: Hrvatska 5 (3), Japan 6 (4)

Daleko teže nego što se očekivalo hrvatske rukometašice su upisale pobjedu protiv reprezentacije Japana i tako ostale u igri za drugi krug svjetskog prvenstva. Nakon poraza od Nizozemske na otvaranju SP-a, novi kiks značio bi i siguran oproštaj od drugog kruga. Usprkos osvojenim prvim bodovima izabranice Josipa Šojata još jednom su razočarale igrom i teškom mukom ubilježile pobjedu. Prvo poluvrijeme bilo je katastrofalno. U prvih 19 minuta hrvatska reprezentacija je postigla tek tri pogotka, a suparnice sedam. U 26. minuti Japanke su imale šest pogodaka prednosti (12:6), a srećom do konca prvog dijela zaostatak je smanjen na tri razlike (11:14). U prvom dijelu briljirala je japanska golmanica Hida sa 9 obrana, dok je Asai obranila dva sedmerca. U nastavku utakmice hrvatske igračice kao da su se probudile. Zaigrale su čvršće u obrani, zaustavile su brzu igru suparnica i na krilima odlične Dijane Golubić (10 pogodaka) počele polako dostizati zaostatak. U 38. minuti Hrvatska je po prvi put na utakmici povela (17:16), a ubrzo došla i do četiri pogotka razlike (20:16, 21:17). U tim trenucima činilo se kako je pitanje pobjednika odlučeno, no novim nizom pogrešaka hrvatska vrsta je dozvolila suparnicama povratak u meč (22:22). U neizvjesnoj završnici Japanke su ipak načinile više pogrešaka, čak 29 tijekom cijele utakmice, što su iskusnije hrvatske igračice iskoristile i upisale prve bodove.

U srijedu u 19 sati Hrvatska igra protiv Kine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙