FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indijski parlament izbacio 11 zastupnika zbog mita

NEW DELHI, 23. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Indijski je parlament upetak izbacio 11 zastupnika zbog korupcije jer su primali gotovinu dabi postavljali zastupnička pitanja.
NEW DELHI, 23. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Indijski je parlament u petak izbacio 11 zastupnika zbog korupcije jer su primali gotovinu da bi postavljali zastupnička pitanja.

Taj najnoviji skandal indijsku javnost, doduše, nije iznenadio, ali ju je ogorčio.

Otkad je Indija 1947. stekla nezavisnost ovo je najveći pojedinačni progon zastupnika, ali analitičari kažu da neće utjecati na politiku, a ni na sprečavanje korupcije jer je ona predobro ukorijenjena.

Gornji je dom izbacio jednoga zastupnika, a donji desetoricu jer su tako preporučili parlamentarni odbori koji su istražili slučaj.

Jedanaestorica su članovi dviju vodećih stranaka - vladajuće Kongresne stranke i stranke Bharatiya Janata - te članovi regionalnih grupa, i svi tvrde da nisu ništa krivi te da su žrtve urote.

Do izbacivanja je došlo nakon što su jedna televizija i web stranica objavile da imaju snimku jedanaestorice kako primaju i iznose od samo pet tisuća rupija, što je manje od 700 kuna, kako bi u parlamentu postavljali pitanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙