FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na splitskim Bačvicama održan prvi zimski turnir u piciginu

SPLIT,23. prosinca 2005.(Hina) - Na splitskoj plaži Bačvice održan jedanas prvi zimski turnir u piciginu, popularnoj igri koja se na tojplaži igra tijekom cijele godine, a po kojoj je ona i nadalekopoznata.
SPLIT,23. prosinca 2005.(Hina) - Na splitskoj plaži Bačvice održan je danas prvi zimski turnir u piciginu, popularnoj igri koja se na toj plaži igra tijekom cijele godine, a po kojoj je ona i nadaleko poznata.

Održavanjem turnira, na temperaturi zraka od 9 i mora 13 Celzijevih stupnjeva, članovi ekološkog društva Picigin - Bačvice obilježili su predstojeće praznike, ali su htjeli i pokazati kako se u moru može uživati i u najhladnije doba godine, kako oni i inače prakticiraju.

Na turniru je sudjelovalo dvadeset članova triju muških i jedne ženske ekipe koji su se prepustili užicima "najsplitskijega" sporta, a usprkos hladnoći, bili su odjeveni samo u kupaće kostime.

Na kraju su pehari za hrabrost dodijeljeni svim ekipama, jer picigin je igra, a ne natjecanje za pobjedu.

Kapetanica ženske ekipe "Va bene" Miranda Krešić rekla je kako se ne boji hladnoće, jer se već godinama bavi piciginom, a svim ženama i muškarcima preporučila je zimsko kupanje kao "iznimno zdravo za čeličenje duha i tijela".

"Žene su jaka konkurencija i ne smije ih se gledati s visoka, jer su okretne, snalažljive i picigin shvaćaju vrlo ozbiljno", kazao je Drago Krpetić, član ekipe "Umjetnika".

U piciginu su danas sudjelovale i ekipe "Žbirac" te "Veterani", čiji najstariji član ima 75 godina.

U duhu blagdana u plićaku kupališta okićena je i jelka kojom se svim ljudima dobre volje prenijelo poruke ljubavi, mira i, naravno, zdravlja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙