FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tenis:Davis Cup junaci na prvom Zagreb Indooru

ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Kompletna hrvatska Davis Cupreprezentacija sudjelovat će na prvom ATP Zagreb Indoors turniru od28. siječnja do 5. veljače - Ivan Ljubičić, Mario Ančić i Ivo Karlovićkao igrači, a Goran Ivanišević kao kodirektor turnira.
ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Kompletna hrvatska Davis Cup reprezentacija sudjelovat će na prvom ATP Zagreb Indoors turniru od 28. siječnja do 5. veljače - Ivan Ljubičić, Mario Ančić i Ivo Karlović kao igrači, a Goran Ivanišević kao kodirektor turnira.

Na konferenciji za novinare u Zagrebu nazočni su bili Davis Cup heroji Ljubičić, Ančić i Ivanišević sa minijaturnim kopijama Davisova pokala, a svi su iskazali zadovoljstvo što je nakon sedam godina Hrvatska opet dobila organizaciju dvoranskoga ATP turnira. Naime, Zagreb Indoors je sljednik Croatian Indoorsa, turnira koji se 1996. i 1997. održao u Zagrebu, a 1998. u Splitu, dok je pobjednik sva tri turnira bio upravo Ivanišević.

Ovo je za mene novi izazov sa funkcijom kodirektora turnira, mada neki od mene traže da igram parove, no dosta je bilo igranja, a i imam svoje "starce" na Senior Touru. Hrvatska zaslužuje dvoranski ATP turnir, pogotovu sad nakon osvajanja Davis Cupa, a osim prilike da se u Hrvatskoj pozdrave junaci iz Bratislave, držim da je turnir i idealna šansa za mlade hrvatske tenisače, imamo Marina Čilića i još nekoliko iznimnih juniora i oni svakako zaslužuju "wild-card". Još važnije je da pobjednik bude hrvatski tenisač, kazao je Ivanišević, koji je znatno pomogao u lobiranju kod ATP-a da Zagreb dobije organizaciju turnira, čiji je termin ostao gašenjem turnira u Milanu i naknadnim odustajanjem Minska.

Ivan Ljubičić i Mario Ančić su također istaknuli obvezu da pokal prvoga pobjednika Croatian Indoora ostane u Hrvatskoj, a Ljubičić je kazao kako je ipak ekstremno malo vremena preostalo za organizaciju tako velikog natjecanja.

Učinit ću sve da doguram do kraja ili barem blizu kraja, te tako dovedem gledatelje i sponzore. Neće biti lako u organizaciji jer je od dobijanja turnira do početka zaista jako malo vremena, ali vjerujem da Zagreb i Hrvatska to mogu, istaknuo je Ljubičić.

Zagreb ima Svjetski kup u skijanju i veliki ATP turnir koji će, nadam se, imati dugu tradiciju održavanja i tradiciju hrvatskih pobjednika. Najveće zasluge idu direktoru Branimiru Horvatu koji je započeo sa najmanjim turnirima na Istarskoj rivijeri, a ustrajnim radom sada dogurao do ATP spektakla, riječi su Marija Ančića.

Direktor turnira Branimir Horvat dodao je kako će se turnir organizirati u najvećoj zagrebačkoj dvorani, Ledenoj dvorani Doma sportova, a drugi će teren biti "dvojka" Doma sportova. Budući da se termin kvalifikacija 28. i 29. siječnja poklapa sa završnicom ITTF stolnoteniskog turnira, Horvat je kazao kako će drugo igralište u te dane biti najvjerovatnje u Domu odbojke Bojan Stranić. Nagradni fond turnira je 323.250 eura, a rok za prijave igrača je 19. prosinca.

Predsjednik Organizacijskog odbora i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić zadovoljan je što će Zagreb u siječnju biti domaćin tako velikih natjecanja poput slaloma Svjetskog skijaškog kupa i dvoranskog ATP turnira. Novaca će biti koliko je potrebno za dostojanstvenu organizaciju, a za to će se pobrinuti Grad Zagreb i brojni sponzori, kazao je nakraju Bandić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙