FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washington će povući dvije brigade iz Iraka

FALLUJA, 23. prosinca 2005. (Hina/AFP) - SAD će povući dvije borbenebrigade (između pet i devet tisuća vojnika) iz Iraka do proljeća 2006.godine, izjavio je u petak u Falluji američki ministar obrane DonaldRumsfeld.
FALLUJA, 23. prosinca 2005. (Hina/AFP) - SAD će povući dvije borbene brigade (između pet i devet tisuća vojnika) iz Iraka do proljeća 2006. godine, izjavio je u petak u Falluji američki ministar obrane Donald Rumsfeld.

SAD se već odlučio opozvati pojačanja poslana u Irak za razdoblje izbora od 15. prosinca, čime ukupan broj pripadnika postrojbi pada sa 160 tisuća na 138 tisuća.

Povlačenje dviju dodatnih brigada omogućilo bi pad ispod razine od 138 tisuća vojnika. SAD nije išao ispod te razine od 138 tisuća od travnja 2004.

"Predsjednik Bush odobrio je podešavanje što se tiče borbenih brigada u Iraku, smanjivši ih sa 17 na 15", kazao je Rumsfeld u iznenadnom posjetu američkim vojnicima u Falluji, sunitskom uporištu 50 km zapadno od Bagdada.

Brigada ima približno između četiri i pet tisuća vojnika, no u slučaju Iraka, brojka bi mogla biti niža.

"Učinak tih podešavanja smanjit će snage u Iraku do proljeća 2006. ispod sadašnje razine od 160.000 tijekom razdoblja izbora... i ispod razine koja je postojala prije zadnjih izbora", istaknuo je američki ministar obrane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙