FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: odbijen zahtjev za pritvaranjem Pavla Bulja

SPLIT,22. prosinca 2005.(Hina) - Izvanraspravno vijeće Županijskog sudau Splitu odbilo je danas zahtjev Županijskog državnog odvjetništva zaodređivanjem pritvora Pavlu Bulju, drugooptuženom za ubojstvomalodobne Anđele Bešlić, kojemu je Vrhovni sud ukinuo prvostupanjskuoslobađajuću presudu.
SPLIT,22. prosinca 2005.(Hina) - Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu odbilo je danas zahtjev Županijskog državnog odvjetništva za određivanjem pritvora Pavlu Bulju, drugooptuženom za ubojstvo malodobne Anđele Bešlić, kojemu je Vrhovni sud ukinuo prvostupanjsku oslobađajuću presudu.

Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je i žalbu Vrhovnom sudu na smanjenje presude prvooptuženom Ivanu Bulju s 27 na 22 godine zatvora. Od Vrhovnog suda traži se da Ivanu Bulju odredi strožu zatvorsku kaznu, u duljem trajanju.

Odvjetnik Ivana Bulja Toni Vukičević zatražio je oslobađajuću presudu, tvrdeći kako nema dokaza da je njegov branjenik počinio ubojstvo.

Maloljetna Anđela Bešlić ubijena je udarcima tupim predmetom po glavi 3. ožujka 2002., nakon što su je, prema optužnici, rođaci Ivan i Pavle Bulj namamili u automobil prvooptuženoga i odvezli je na skrovito mjesto na predjelu Suhač kod Sinja, nedaleko od njezine roditeljske kuće. Pronađena je nakon mjesec dana u jami, prekrivena suhim granjem.

Ivan Bulj predao se policiji nekoliko dana nakon što je pronađeno njezino tijelo, kada je i priznao zločin te kao supočinitelja naveo rođaka Pavla Bulja. Pred istražnim je sucem zanijekao sudjelovanje u zločinu.

Nepravomoćna presuda, kojom je Ivan Bulj proglašen krivim za teško ubojstvo, a oslobođen optužbe za silovanje, izrečena mu je 29. ožujka ove godine.

Pavle Bulj oslobođen je obiju optužaba, a kažnjen je zatvorom samo zbog posjedovanja droge te odmah pušten iz pritvora budući da je kaznu na koju je bio osuđen izdržao tijekom suđenja za ubojstvo i silovanje Anđele Bešlić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙