FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski parlament usvojio novi antiteroristički zakon

PARIZ, 22. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Francuski parlament usvojio je učetvrtak novi antiteroristički zakon kojim je pooštren tekstpostojećeg zakona koji sada obuhvaća i video nadzor i kontrolurazgovora putem interneta.
PARIZ, 22. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Francuski parlament usvojio je u četvrtak novi antiteroristički zakon kojim je pooštren tekst postojećeg zakona koji sada obuhvaća i video nadzor i kontrolu razgovora putem interneta.

Tekst je razradio ministar unutarnjih poslova Nicolas Sarkozy nakon atentata u Londonu u srpnju i o njemu je raspravljao parlament. Prihvaćen je nakon što su ga razmotrili skupština i senat, dva doma parlamenta.

Novi zakon omogućuje video-nadzor u sredstvima javnog prijevoza i na prilazima kolodvorima, ali i na privatnim mjestima, dućanima ili okupljalištima vjernika, prema iskustvima istrage u Velikoj Britaniji nakon londonskih atentata u kojima je poginulo 56 osoba", objasnio je Sarkozy.

Novost u zakonu je da će se odsada na godinu dana produžiti čuvanje podataka o vezama uspostavljenim mobitelima i internetom, među kojima i onih iz cybercafea.

Kazne za terorizam su postrožene: 20 godina (umjesto 10) za sudjelovanje u terorističkim udruživanjima ili 30 godina (umjesto 20) za njihove vođe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙