FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački Bayern LB kupio bugarsku banku Unionbank

MUENCHEN, 22. prosinca 2005. (Hina/Dpa) - Njemačka bankarska grupaBayern LB kupila je većinski udjel u bugarskoj banci Unionbank, što jenajnoviji znak brze konsolidacije financijske industrije u istočnojEuropi.
MUENCHEN, 22. prosinca 2005. (Hina/Dpa) - Njemačka bankarska grupa Bayern LB kupila je većinski udjel u bugarskoj banci Unionbank, što je najnoviji znak brze konsolidacije financijske industrije u istočnoj Europi.

Udjel od 60 posto i kontrolu nad menadžmentom stekla je mađarska podružnica Bayern LB-a, MKB Bank. Bayern LB je priopćio da razmišlja o daljnjoj ekspanziji, posebice u Rumunjskoj i Srbiji.

Unionbank ima ukupnu imovinu od 226 milijuna eura i uglavnom daje zajmove malim poduzećima. Ima 40 podružnica diljem Bugarske, a također posjeduje kompaniju za financijski leasing.

Njezin novi vlasnik, Bayern LB, u zajedničkom je vlasništvu gradskih štedionica u Bavarskoj i savezne države Bavarske. Njegova ekspanzija izvan zemlje počela je akvizicijom bivšeg istočnonjemačkog hipotekarnog zajmodavca DKB i nastavila se preuzimanjem treće po veličini mađarske banke MKB.

Banka sa sjedištem u Muenchenu kazala je da se dokopala dobre početne pozicije u Bugarskoj, no nije precizirala koliko je platila za Unionbank. Planira proširiti poslovanje Unionbanke na privatne klijente i veća poduzeća.

Izvršni direktor Bayern LB-a Werner Schmidt kazao je da je taj potez proširio ulogu MKB-a kao mosta prema istočnoj Europi. Prošle je godine MKB preuzeo mađarsku banku Konzumbank i sada ima ukupnu imovinu od 6 milijardi eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙