FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 22. prosinca 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 22. prosinca 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

GOSPIĆ - Predsjednik Vlade i HDZ-a Ivo Sanader istaknuo je sinoć u Gospiću da će Vlada obraniti punu istinu o Domovinskom ratu i ne će dopustiti revidiranje hrvatske povijesti, bilo da je riječ o raspravama u Hrvatskom saboru ili u Bruxellesu. Na tradicionalnom božićnom domjenku Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije, na kojem je bio i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, Sanader je rekao da je "hrvatsku državu stvarala i vodila Hrvatska demokratska zajednica kao najjača stranka u hrvatskoj povijesti". Govoreći o međunarodnom položaju Hrvatske, rekao je da "nam se crno piše ako nismo za stolom EU-a oko kojega vodeće europske države odlučuju o budućnosti Europe pa neizravno i o nama, dakle, ako nismo unutra, nego pred vratima".

ZAGREB - Danas će se održati tematska sjednica Vlade na kojoj će biti predsjednik države Stjepan Mesić i guverner HNB-a Željko Rohatinski. Vlada će raspravljati o procesu pregovora Hrvatske i EU i utjecaju tog procesa, posebice na gospodarstvo. Iako je u nekoliko navrata najavljivao sudjelovanje na Vladinim sjednicama, predsjednik Mesić tek će danas to učiniti prvi put u mandatu Ive Sanadera. Ustav predsjedniku države daje pravo predložiti Vladi da održi sjednicu i razmotri određena pitanja, te da može biti na sjednici i sudjelovati u raspravi.

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin na prijedlog ravnatelja policije Marijana Benka razriješio je Željka Cvrtilu dužnosti načelnika Uprave kriminalističke policije u Ravnateljstvu policije MUP-a RH, te na njegovo mjesto imenovao Ivan Nađa dugogodišnjeg, iskusnog kriminalistu koji je u posljednje vrijeme bio zaposlen u tvrtki AKD, priopćeno je jučer iz MUP-a.

MAKARSKA - U organizaciji makarskog ogranka Matice hrvatske sinoć je u Makarskoj u crkvi svetog Filipa predstavljena knjiga Daniela Farlatija "Makarski biskupi", koju je s latinskog preveo dr. Ivan Petričević. Knjigu je predstavio generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Ivan Čubelić istaknuvši da je to dragocjeno djelo i izvor za proučavanje ne samo makarske biskupije, osnovane 533., već i cjelokupne povijesti Makarskog primorja, Dalmacije i Bosne i Hercegovine.

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u studenom ove godine bila je veća za 6,3 posto u usporedbi sa studenim 2004., a u razdoblju od siječnja do studenoga 2005. veća je za 5,2 posto od proizvodnje u istom razdoblju 2004., objavio je Državni zavod za statistiku. U usporedbi s prosječnom mjesečnom proizvodnjom u 2004., industrijska proizvodnja u studenome 2005. veća je za 10,8 posto. Podaci za studeni pokazuju nastavak trenda rasta industrijske proizvodnje koji se bilježi od travnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙