FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Vukelić: 140 milijuna kuna za poslovne zone

BJELOVAR, 21. prosinca 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva rada ipoduzetništva Branko Vukelić posjetio je Bjelovar gdje je obišao zonumalog i srednjeg poduzetništva Poslovnu zonu istok.
BJELOVAR, 21. prosinca 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva rada i poduzetništva Branko Vukelić posjetio je Bjelovar gdje je obišao zonu malog i srednjeg poduzetništva Poslovnu zonu istok.

Gradonačelnica Bjelovara Đurđa Adlešić upoznala ga je s naporima gradske uprave da pomogne i olakša poslovanje poduzetnicima. Istaknula je da je u Poslovnu zonu istok uloženo oko 6,5 milijuna kuna te je grad uz vrlo prihvatljivu cijenu zemljišta od 50 kuna po četvornome metru, ulagačima dao i druge olakšice. Tako je komunalni doprinos smanjen za 50 posto te za još 20 posto onima koji su s izgradnjom svojih objekata počeli u ovoj godini.

Zona se prostire na 6 hektara i podijeljena je na 15 parcela, gdje će se nalaziti skladišni prostori i proizvodne hale. Do sada je prodano 13 parcela, a u tijeku je natječaj za prodaju još dvije parcele, dok se trenutačno gradi pet hala.

Adlešić je napomenula da Bjelovar želi među prvima u Hrvatskoj osnovati Centar izvrsnosti u kojemu će se poduzetnici i gospodarstvenici obrazovati kako se prilagoditi standardima Europske unije.

Ministar Vukelić istaknuo je snažu orijentaciju na razvoj poduzetništva u Hrvatskoj. Dodao je da će Ministarstvo i dalje osiguravati povoljne kredite s kamatama od 2 do 4 posto za otvaranje poduzetničkih pogona, a novost je da će se krenuti u formiranje lokalnih garantnih fondova po pojedinim županijama i Centara izvrsnosti za pripremu poduzetnika za ulazak u EU.

Ministarstvo je od prošle godine do danas sufinanciralo početak gradnje 230 zona i to s oko 140 milijuna kuna, a cilj je do iduće godine osposobiti njih 100 te se u njima ubrzano gradi komunalna infrastruktura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙