FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žrtvama potresa u Pakistanu hitno potrebna hrana i smještaj

ISLAMABAD, 29. studenog 2005. (Hina) - Ujedinjeni su Narodi u utorakobjavili kako 400.00 stradalih u potresu koji je zadesio gorske predjele Pakistana neophodno trebaju hrana i smještaj.
ISLAMABAD, 29. studenog 2005. (Hina) - Ujedinjeni su Narodi u utorak objavili kako 400.00 stradalih u potresu koji je zadesio gorske predjele Pakistana neophodno trebaju hrana i smještaj.

"Zbog nepovoljnih nadolazećih vremenskih prilika imamo manje od mjesec dana da pomoć dostavimo stradalima koji žive na visini većoj od 1500 m", izjavio je Ben Malor glasnogovornik UN-ova Ureda za koordinaciju humanitarnim poslovima.

Malor je istaknuo kako su operacije za dostavljanje pomoći stanovništvu pogođenom potresom ubrzane nakon što je došlo do njihova prekida uslijed obilnih oborina jer su nastradali svakim danom zbog hladnoće sve ugroženiji.

"Pomoć sada dostavljamo helikopterima i nastojimo naše zalihe premjestiti na lokacije s kojih ćemo ih lakše dopremiti na viša područja", dodao je Malor ističući kako UN raspolaže dovoljnom količinom hrane.

Meteorolozi predviđaju vrlo oštru zimu s više od 5 m snijega na svim područjima pogođenim potresom. "Situacija je beznadna, potrebna su nam kvalitetna skloništa", rekao je Darren Boisvert, glasnogovornik IOM-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙