FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WFP u Pakistanu ove zime skrbi za 1.3 milijuna ljudi

ISLAMABAD, 7. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Svjetski program za hranu(WFP) ove će se zime brinuti za prehranu 1.3 milijuna stradalih upotresu koji je 8. listopada pogodio sjeverni dio Pakistana,objavljeno je u srijedu u priopćenju Ujedinjenih naroda.
ISLAMABAD, 7. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Svjetski program za hranu (WFP) ove će se zime brinuti za prehranu 1.3 milijuna stradalih u potresu koji je 8. listopada pogodio sjeverni dio Pakistana, objavljeno je u srijedu u priopćenju Ujedinjenih naroda.

Ovim program biti će pokriveno i 400.000 osoba koje žive u područjima do kojih se može doći samo helikopterom. Tako će WFP skrbiti za dvostruko više osoba nego li je bilo predviđeno, stoji u priopćenju centra za informiranje UN-a u Islamabadu.

Osim spomenutih stradalnika, WFP skrbi i za 600.000 osoba od kojih 250.000 živi u šatorima, do kojih je moguće doći lokalnim cestama. Uz njih, pomoć će primiti i 150.000 djece koja se školuju pod šatorima te trudnice i 150.000 djece mlađe od pet godina.

"Stalna financijska potpora donatora od ključne je važnosti", istakli su u UN-u navodeći kako WFP još uvijek nastoji namaknuti 115 milijuna dolara koliko nedostaje da bi se ovaj program u potpunosti proveo.

U potresu jačine 7.6 po Richterovoj skali, koji je 8. listopada pogodio Pakistan, u toj je zemlji poginulo 73.000 osoba a u susjednom dijelu Kašmira 1.300 osoba. Više od 3 milijuna ljudi ostalo je bez svojih domova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙