FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Graz zgranut Schwarzeneggerovom odlukom

GRAZGraz zgranut Schwarzeneggerovom odlukomGRAZ, 20. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Austrija, a posebno grad Graz,zgranuti su u utorak nakon što je guverner Kalifornije ArnoldSchwarzenegger zabranio da se njegovo ime koristi u reklamne svrhe unjegovoj rodnoj pokrajini Štajerskoj.
GRAZ, 20. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Austrija, a posebno grad Graz, zgranuti su u utorak nakon što je guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger zabranio da se njegovo ime koristi u reklamne svrhe u njegovoj rodnoj pokrajini Štajerskoj.

Gradonačelnik glavnog štajerskog grada Graza Siegfried Nagl je kazao da bi šteta nanesena turizmu mogla biti u "stotinama milijuna eura", te je dodao da će pokušati uvjeriti kalifornijskog guvernera da se predomisli.

Prošli tjedan je velika većina u gradskom vijeću Graza zatražila da se ime Arnolda Schwarzeneggera ukloni s lokalnog nogometnog stadiona u znak prosvjeda protiv njegovog odbijanja da ukine smrtnu kaznu osuđenom ubojici Stanleyu Tookieju Williamsu u Kaliforniji.

Šef turističkog ureda Graza je kazao kako će šteta biti velika jer ime Schwarzenegger ima status svjetskog branda dok je Graz relativno slabo poznat u cijelom svijetu.

No, gradski nogometni dužnosnik Harald Suekar nije bio jako uzbuđen zbog Schwarzeneggerove odluke. Kako je kazao, lako će biti pronaći novog sponzora koji će biti voljan platiti povlasticu da stadion nosi njegovo ime.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙