FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Azijski lav dobio injekciju zlata u Rimskom ZOO-u

RIM, 8. prosinca 2005. (Hina/AP) - Tim veterinara ubrizgao je oko 50sićušnih zlatnih kuglica u mišićje lava koji živi u rimskome zoološkomvrtu kako bi mu olakšali bolove od artritisa, izjavio je ovih danaglavni veterinar rimskoga ZOO-a.
RIM, 8. prosinca 2005. (Hina/AP) - Tim veterinara ubrizgao je oko 50 sićušnih zlatnih kuglica u mišićje lava koji živi u rimskome zoološkom vrtu kako bi mu olakšali bolove od artritisa, izjavio je ovih dana glavni veterinar rimskoga ZOO-a.

Azijski lav, po imenu Belamy, imao je ozbiljnih poteškoća s hodanjem sve dok da veterinari prije dva tjedna nisu operirali, ubrizgavši mu 24-erokaratne zlatne kuglice od kojih je svaka imala milimetar u promjeru. Nakon operacije, koja je trajala oko tri i pol sata, Belamy je odveden u novi kavez otkuda se nešto kasnije pojavio djelujući slabo i ošamućeno, ali uspjevajući se održati na sve četiri noge.

Glavni veterinar rimskoga zoološkog vrta Bioparco, Klaus Guentther Friedrich, rekao je da je ova tehnika ranije prokušana na psima, mačkama te na jednom tigru, uglavnom u Austriji i Njemačkoj, iako se vjeruje da je Belamy prvi lav koji je bio podvrgnut tome tretmanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙