FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Albanija se nada pristupiti NATO-u do 2008.

TIRANA, 19. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Albanija se nada prisupanjuNATO-u nakon sastanka na vrhu te organizacije koji će se održati 2008.godine, izjavio je u ponedjeljak u Tirani albanski ministar obraneFatmir Mediu.
TIRANA, 19. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Albanija se nada prisupanju NATO-u nakon sastanka na vrhu te organizacije koji će se održati 2008. godine, izjavio je u ponedjeljak u Tirani albanski ministar obrane Fatmir Mediu.

"Nadamo se pozivu za pridruživanje do 2008. godine", rekao je on nakon razgovora s glavnim zapovjednikom NATO-a, američkim generalom Jamesom L. Jonesom, koji se nije očitovao o točnom datumu mogućeg pristupanja Albanije NATO-u.

"Savez čini sve što je moguće da zemljama kandidatkinjama pomogne ispuniti uvjete", istaknuo je general Jones.

Albanija, Makedonija i Hrvatska su u svibnju 2003. god. potpisale sa SAD-om "Jadransku povelju" koja bi im trebala olakšati pristupanje NATO-u.

General Jones koji je u Albaniji bio u kratkom dvodnevnom posjetu, je istaknuo kako je NATO spreman suočiti se s mogućem napetostima na Kosovu, iako Albanija "ne očekuje probleme".

Očekuje se da će se rasprava o statusu Kosova, koju od 1999. godine vode Ujedinjeni narodi, okončati do kraja sljedeće godine.

U regiji se pod zapovjedništvom NATO- a nalaze međunarodne mirovne snage u kojima je 17.000 vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙