FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Većina Hrvata radila bi i da to ne mora

ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Većina zaposlenih Hrvata radila bii kad bi im financijska situacija bila takva da to ne moraju činiti,pokazalo je istraživanje 'Odnos prema poslu' internetskog portalawww.posao.hr.
ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Većina zaposlenih Hrvata radila bi i kad bi im financijska situacija bila takva da to ne moraju činiti, pokazalo je istraživanje 'Odnos prema poslu' internetskog portala www.posao.hr.

Samo 15 posto zaposlenika ne bi više nikad radilo ako bi im to omogućavala njihova financijska situacija, a više od tri četvrtine bi ih, prema tom istraživanju, rado započelo vlastiti posao ako bi im financijske prilike to omogućile.

Istraživanje portala www.posao.hr, provedeno je krajem studenog i početkom prosinca na uzorku od 898 ispitanika iz cijele Hrvatske, a najviše iz grada Zagreba i Zagrebačke županije te Primorsko-goranske, Osječko-baranjske i Splitsko-dalmatinske županije.

Kad bi im financijske prilike omoguće izbor, samo 5 posto ispitanika nastavilo bi raditi na trenutnom radnom mjestu, svaki treći dao bi otkaz i započelo privatni posao u djelatnosti u kojoj trenutno radi, a 47 posto vlastito bi poslovanje započeli u nekoj drugoj djelatnosti.

Prema istom istraživanju, hrvatski zaposlenici osjećaju se prilično ambicioznim - njih 56 smatra svoju ambicioznost umjerenom, 42 posto ih je mišljenja da je ona izrazita, a samo je 2 posto smatra se neambicioznim.

Kada koriste slobodne dane ili godišnje odmore, hrvatski zaposlenici u velikoj mjeri razmišljaju o poslu i radnim obavezama - njih 30 posto čini to često, a 41 posto ponekad, pokazuju rezultati istraživanja. Samo 3 posto ispitanika tijekom korištenja slobodnih dana razmišlja o tome kako bi radije bili na radnom mjestu nego na godišnjem odmoru.

Dok su na poslu, čak dvije trećine anketiranih smatra da svakodnevne obaveze i radne zadatke obavljaju organizirano bez prevelikog truda, dok petina ispitanika smatra kako ulaže previše napora za uspješno obavljanje svakodnevnog posla. Samo 14 posto anketiranih izjasnilo se da ne uspijevaju koordinirati svoje obaveze i zadatke.

Ocjenjujući tvrdnju koja ih najbolje opisuje na radnom mjestu, trećina ispitanika se izjasnila kao uglavnom zadovoljna, uz 13 posto izrazito zadovoljnih, četvrtina ih nije niti zadovoljna niti nezadovoljna, a 23 posto je uglavnom nezadovoljnih. Izrazito nezadovoljnih je 6 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙