FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski pravaši zbog "Latinice" prosvjedovali pred zgradom HRT-a

ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatski pravaši - Hrvatskipravaški pokret (HP - HPP), održali su danas prosvjed pred zgradomHrvatske radiotelevizije i uz ostalo zatražili ukidanje "Latinice" tesuspenziju njenog voditelja Denisa Latina.
ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatski pravaši - Hrvatski pravaški pokret (HP - HPP), održali su danas prosvjed pred zgradom Hrvatske radiotelevizije i uz ostalo zatražili ukidanje "Latinice" te suspenziju njenog voditelja Denisa Latina.

Ustvrdili su da je nedavna "'Latinica' pod nazivom 'Tuđmanova ostavština' isprovocirala na suicid njihovog člana iz Gline Ivana Bukovca, kao i Domovinski rat i branitelje".

Pred zgradom HRT-a okupilo se nekoliko desetaka članova te izvanparlamentarne stranke a njen predsjednik Dražen Keleminec pročitao je proglas u kojem se osim ukidanja "Latinice" i suspenzije Denisa Latina traži i da HRT prestane, kako tvrde, sa sistematskim blaćenjem Domovinskog rata i branitelja i hrvatske države i prestane veličati komunistički režim. Hrvatski pravaši traže da "HRT bude Hrvatska televizija, a ne onih koji su protiv Hrvatske te da se pretvori u javnu u kojoj novinari i urednici ne mogu biti stranački i ideološki obojeni".

Zatražili su i priznanje i ispriku obitelji Bukovac iz Gline te pokretanje emisije o Domovinskom ratu.

Osim toga, HP-HPP zatražila je da se prekine medijska blokada prema toj stranci kao i prema drugim izvanparlamentarnim strankama.

S mirnog prosvjeda uputili su brojne kritike na rad HRT-a i nakon kraćeg vremena se razišli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙