FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatsak u 15,30 sati

ZAGREB, 18. prosinca 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izhrvatske do 15,30 sati
ZAGREB, 18. prosinca 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Karlovcu Dnevni boravak za starije osobe, u sklopu provedbe Programa međugeneracijske solidarnosti Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, priopćeno je iz Kabineta ministrice. Potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo dovršenjem ovog projekta uoči predstojećih blagdana, istaknuvši kako je ovo osmi Dnevni boravak koji je otvorilo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u osam županija.

DUBROVNIK - Saborski zastupnik i potpredsjednik HSP-a Tonči Tadić izjavio je danas da bi, "nakon onakvoga financijskog izvješća, direktor jedne od najjačih svjetskih televizija BBC-ja sigurno bez pogovora dao ostavku, što bi trebao učiniti i ravnatelj Hrvatske radiotelevizije", ali "od Mirka Galića to je nemoguće očekivati". Tonči Tadić rekao je na konferenciji za novinare kako je na BBC-ju nezamislivo da se novac troši neodgovorno i bezobzirno, te da se toliko izdvaja za vanjsku produkciju kao što to čini HRT. Govoreći o ostalim aktualnim temama, istaknuo je kako se - uvijek kada se uhite hrvatski generali - guraju "pod tepih aktualne gospodarske teme", kako je učinjeno i sada u slučaju generala Ante Gotovine, pa je tako u Saboru lako prošao Zakon o razbijanju Hrvatskih željeznica.

ZAGREB - Zagrebačka policija izvijestila je danas da su jučer u Zagrebu počinjena dva pokušaja ubojstva nožem, ali na sreću nitko nije ranjen opasno za život. Jučer oko 13,45 sati na pokretnim stubama Autobusnog kolodvora 33-godišnji invalid na štakama I.M. nožem "skakavcem" ubo je u leđa 72-godišneg I.B.-a. Policija još ne zna zašto je to učinio, a pretpostavlja da je riječ o slabim živcima jer se od prije nisu poznavali. Tridesetosmogodišnji muškarac sačekao je jučer poslijepodne kod ulaznih vrata kafića na Schlosserovim stubama 33-godišnjeg prijatelja koji radi u tom kafiću, a s kojim se prije posvađao. Ponovno su se posvađali i potukli, a u skladištu iza šanka 38-godišnji muškarac uzeo je kuhinjski nož i ubo 33-godišnjaka u desnu stranu vrata.

ZAGREB - Dugogodišnji zatočenik komunističkih vlasti, otac franjevac Julijan Ramljak umro je u 88. godini u Splitu. Rođen godine 1918. u Siveriću, fra Julijan je za svećenika zaređen u kolovozu 1943. Komunističke vlasti uhitile su ga 1947. i osudile ga na osam godina zatvora. Dok je izdržavao kaznu u Staroj Gradiški, obnovljen je tajni sudski proces protiv njega u Splitu i Šibeniku. Osuđen je na 18 godina zatvora i pet godina gubitka građanskih prava. Kazna u je potom smanjena na 15 godina, te uz amnestiju od pola godine, iz zatvora u Staroj Gradiški izlazi u travnju 1962. Sjećanja na uzničke dane objavio je u knjizi "Nečastiva urota".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙