FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Powell: brzo povlačenje iz Iraka bila bi tragična pogreška

LONDON, 18. prosinca 2005. (Hina/AP) - Brzo i masovno povlačenjeameričkih snaga iz Iraka bila bi tragična pogreška, izjavio je unedjelju bivši američki državni tajnik Colin Powell.
LONDON, 18. prosinca 2005. (Hina/AP) - Brzo i masovno povlačenje američkih snaga iz Iraka bila bi tragična pogreška, izjavio je u nedjelju bivši američki državni tajnik Colin Powell.

U intervjuu za britanski BBC Powell je rekao kako vjeruje da će se Amerikanci početi postupno povlačiti iduće godine, no smatra da će još godinama ostati vojno prisutni u toj zemlji.

Po njegovim riječima, tajne službe nisu predsjednika Georgea Busha upoznale sa stanovitim sumnjama u vjerodostojnost informacija o iračkom oružju za masovno uništenje. "Najviše me brine činjenica da u tajnim službama postoje ljudi koji sumnjaju u neke od svojih izvora i da nam te sumnje nikad nisu prenijeli", rekao je Powell.

Bivši američki državni tajnik na kraju je rekao kako nije vjerovao da bi američka vojska mogla zadržati sadašnji broj vojnika u Iraku na dugi rok.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙