FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlin strahuje za ishod europskog summita

BERLIN, 14. prosinca 2005. (Hina) - Njemačka Vlada izrazila je usrijedu bojazan da bi europski summit koji počinje u četvrtak mogaopropasti zbog nezadovoljavajućeg prijedloga o financiranju Europskeunije što ga je u srijedu objavila Velika Britanija.
BERLIN, 14. prosinca 2005. (Hina) - Njemačka Vlada izrazila je u srijedu bojazan da bi europski summit koji počinje u četvrtak mogao propasti zbog nezadovoljavajućeg prijedloga o financiranju Europske unije što ga je u srijedu objavila Velika Britanija.

"Opasnost od toga da summit okonča bez dogovora je velika", priopćio je neimenovani izvor iz njemačke Vlade. Iz krugova bliskih vladi u Berlinu saznaje se da Njemačka još uvijek očekuje "značajno smanjenje" tzv. britanskog popusta kako bi troškovi europskog proširenja bili "pravedno raspoređeni na sve članice".

"Velika Britanija mora u većem opsegu sudjelovati u podjeli troškova proširenja", poručeno je iz Berlina.

Njemačka Vlada smatra da je Europi, s obzirom na trenutačnu krizu u vezi s Europskim ustavom, "hitno potreban vidljivi uspjeh".

Velika Britanija, koja do kraja godine predsjeda Europskom unijom, predložila je u srijedu modificirani proračun nakon kritika koje su joj uputile mnoge zemlje članice EU. Njemačka Vlada međutim nije navodno zadovoljna ni s tim prijedlogom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙