FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 17. prosinca 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat
ZAGREB, 17. prosinca 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ZAGREB - Nakon jedanaest godina Zlatko Tomčić smijenjen je s mjesta predsjednika HSS-a, a novi predsjednik te stranke je Josip Friščić, odlučila je večeras većina izaslanika na Glavnoj izbornoj skupštini HSS-a. Friščić (56 godina) ekonomist iz Koprivnice i najuspješniji HSS-ov župan dobio je povjerenje 614 izaslanika, dok je njih 214 željelo da Tomčić nastavi voditi stranku. Friščićeva struja prevladala je i u izborima za regionalne predsjednike. Od njih pet, četvorica su bliska Friščiću. Struja Josipa Friščića prevladala je i u Glavnom odboru i Predsjedništvu stranke. Novoizabrani predsjednik HSS-a, Josip Friščić, poručio je večeras izaslanicima na kraju Glavne izborne skupštine HSS-a, kako nema mjesta euforiji s obzirom na brojne probleme u stranci.

ZAGREB - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt potvrdila je danas novinarima da joj je Haaški sud skrenuo pozornost na otkrivanje mogućih tajnih svjedoka za ratne zločine počinjene 1991. u Osijeku nad srpskim civilima, ali je izrazila nadu da taj "incident" neće dovesti u pitanje prebacivanje slučaja Ademi-Norac hrvatskom pravosuđu. Na novinarsko pitanje je li čula za inicijativu odvjetnika generala Ante Gotovine, koji su predložili osnutak fonda za prikupljanje pomoći za njegovu obranu, a sve što ostane išlo bi u humanitarne svrhe, rekla je da je to očito njihova inicijativa, i neka tako ostane. Ministrica Škare Ožbolt danas je na zagrebačkome Cvjetnom trgu na štandu Lepoglavske kaznionice prodavala prigodne darove koje su izradili zatvorenici hrvatskih kaznionica.

ZAGREB - Hrvatska kulturna zaklada i Hrvatsko slovo danas su u Zagrebu proglasili iduću godinu - 2006., godinom kemičara Vladimira Preloga i slikara Ive Dulčića. Znanstveno djelo Vladimira Preloga (1906.-1998.) predstavio je akademik Nenad Trinajestić, koji je napomenuo da je to treći hrvatski nobelovac, koji je tu nagradu dobio za kemiju 1975., podijelivši je s Australcem Johnom Warcupom Cornforthom. Prvi hrvatski nobelovac bio je kemičar Leopold Ružička, a drugi književnik Ivo Andrić. O umjetniku Ivi Dulčiću (1916.-1975.) govorio je predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić, istaknuvši kako je bio slikar cjelovita, nepodijeljena i neusitnjena svijeta.

ZAGREB - U naletu vlaka na osobno vozilo danas oko 13,50 sati na pružnom prijelazu Trnava-Nova Branimirova na mjestu nesreće smrtno je stradao suputnik, a vozač je s teškim tjelesnim ozljedama prebačen u bolnicu "Dubrava", doznaje se od zagrebačke policije (PUZ). Očevid je završen, a vodio ga je istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda. Okolnosti nesreće se utvrđuju, rečeno je u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Željeznički promet između zagrebačkoga Glavnog kolodvora i kolodvora u Sesvetama koji je zbog nesreće bio zatvoren ponovno je otvoren oko 17 sati, rečeno je u PUZ-u.

RIJEKA - Mladić kojeg su djelatnici policije jutros u 5,20 sati pronašli mrtva u prostorijama za zadržavanje Prve policijske postaje u Rijeci, preminuo je od prirodne gnojne upale pluća, priopćeno je večeras iz Policijske uprave primorsko-goranske. Uzrok smrti utvrđen je danas popodne obdukcijom koja je obavljena u riječkom Zavodu za sudsku medicinu. Josip Horvat (1987.) iz Dražica nedaleko Rijeke uhićen je jučer u 13,15 sati radi sumnje da je počinio krađu u središtu Rijeke. Tijekom obrade uvrđeno je da je počinio najmanje dvije krađe. U PU primorsko-goranskoj napominju da je preminuli Horvat već bio prijavljivan zbog više kaznenih djela. U priopćenju također stoji da je policija danas osnovala poseban tim u kojem su policijski službenici iz sjedišta PU primorsko-goranske i sjedišta Ministarstva unutarnjih poslova, koji detaljno istražuju sve okolnosti koje su prethodile smrti uhićenika.

ZAGREB - U Samoboru, u Starogradskoj i Suhodolskoj ulici, poslijepodne oko 15,40 sati došlo je do eksplozije u kanalizaciji koja je izbila nekoliko uličnih kanalizacijskih šahtova i nekoliko kućnih kanalizacijskih sifona, pričinivši manju materijalnu štetu, izvijestio je večeras Državni centar 112. Ozlijeđenih nije bilo, a nastala je manja materijalna šteta. Utvrđeno je da je eksplodirao benzin, koji je dospio u kanalizaciju i koji je za vrijeme očevida još neko vrijeme dotjecao s nepoznatog mjesta.

ZAGREB) - Državni centar 112 izvijestio je večeras kako su prijepodne u šumi Brezovica, kod mosta na rijeci Lonji (cesta Sisak - Popovača), pronađena dva drvena sanduka s nepoznatim tvarima, na kojima je bila oznaka "otrov". Policija je o tome odmah obavijestila Odsjek za sanitarnu inspekciju, Državnu vodopravnu inspekciju, Hrvatske vode i Hrvatski zavod za toksikologiju. U 14,10 sati sanduke je preuzela ovlaštena tvrtka za postupanje s opasnim tvarima, koja će ih čuvati do početka analize i daljnjeg postupanja, navodi Državni centar 112.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙