FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Taj strašni Djed Mraz

LONDON, 17. prosinca 2005. (Hina) - Udruga britanskih učitelja prošlogaje tjedna sa svojih internetskih stranica morala povući upozorenje ozastrašujućem učinku lika Djeda Mraza na sasvim malu djecu, nakonreakcije britanskog Ministarstva obrazovanja koje se s takvom ocjenomne slaže te upozorava da ona "nije odraz službenog političkogstajališta zemlje".
LONDON, 17. prosinca 2005. (Hina) - Udruga britanskih učitelja prošloga je tjedna sa svojih internetskih stranica morala povući upozorenje o zastrašujućem učinku lika Djeda Mraza na sasvim malu djecu, nakon reakcije britanskog Ministarstva obrazovanja koje se s takvom ocjenom ne slaže te upozorava da ona "nije odraz službenog političkog stajališta zemlje".

Učitelji upozoravaju da bi djecu mogli uznemiriti neki tradicionalni aspekti vezani za božićne blagdane, na sličan način kao priče o Crvenkapici, Snjeguljici ili Vuku i sedam kozlića.

Udruga je pokušala upozoriti javnost da bi neki događaji vezani za božićne blagdane, umjesto da razvesele djecu, mogli imati suprotan učinak jer je zamijećeno da se djeca, posebno sasvim mala, boje Djeda Mraza zbog njegova "zastrašujućeg" izgleda, prenosi BBC.

"Sasvim mala djeca najčešće ne vole mračne prostore pune ljudi, a neka među njima posebno su osjetljiva, pa se roditeljima preporuča da budu blizu izlaza iz prostorije, u slučaju da se dijete jako preplaši Djeda Mraza", stoji u internetskom priopćenju Udruge britanskih učitelja.

Ministarstvo je upozorenje ocijenilo nepriličnim, objasnivši da ono nije odraz službenog političkog stajališta zemlje te je preporučilo njegovo uklanjanje s web-stranica, izrazivši potporu "tradicionalnom britanskom obilježavanju Božića".

Margaret Morrissey iz Državne udruge roditelja i učitelja smatra da od takvih prepucavanja najmanje koristi imaju djeca. "Hoćemo li na kraju zbog političke korektnosti uništiti čaroliju Božića našoj djeci, ovisi o nama", ocijenila je.

(Hina) xmh ymd

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙