FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irački izbori održani prema međunarodnim standardima, odziv 70 posto

BAGDAD, 16. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Parlamentarni izbori održani učetvrtak u Iraku, na koje je izašlo oko 70 posto upisanih birača,"održani su, općenito, prema međunarodnim standardima", objavila je upetak Međunarodna misija za iračke izbore koja je promatralaglasovanje.
BAGDAD, 16. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Parlamentarni izbori održani u četvrtak u Iraku, na koje je izašlo oko 70 posto upisanih birača, "održani su, općenito, prema međunarodnim standardima", objavila je u petak Međunarodna misija za iračke izbore koja je promatrala glasovanje.

U priopćenju dostavljenom medijima Misija pojašnjava da je svoje ocjene temeljila na "preliminarnim izvješćima primljenima iz svojih ureda diljem Iraka, od stručnjaka za izbore, te međunarodnih i lokalnih promatrača".

U priopćenju se dodaje da je velik postotak birača izišao na birališta, a odaziv od 70 posto Iračana potvrdio je i glasnogovornik Neovisnog izbornog povjerenstva Farid Ayar.

U izjavi za informativnu televizijsku postaju al-Arabiya Ayar je kazao da je u četvrtak glasalo između 10 i 11 milijuna Iračana.

Za objavu konačnih rezultata izbora trebat će pričekati najmanje dva tjedna.

Irak je u četvrtak birao zastupnike za novi, ovaj put trajni, a ne prijelazni parlament od 275 mjesta koji će imati četverogodišnji mandat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙