FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Roy Keane napušta ManU

MANCHESTER, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Nakon 12 godinaprovedenih na Old Traffordu kapetan Roy Keane (34) je raskinuo ugovors Manchester Unitedom. Keane je u redove "Crvenih vragova" došao 1993.godine iz Nottingham Foresta i godinama je bio jedna od ikona ManU-a.
MANCHESTER, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Nakon 12 godina provedenih na Old Traffordu kapetan Roy Keane (34) je raskinuo ugovor s Manchester Unitedom. Keane je u redove "Crvenih vragova" došao 1993. godine iz Nottingham Foresta i godinama je bio jedna od ikona ManU-a.

"Raskid ugovora stupa na snagu odmah," objavio je glasnogovornik kluba. Premda je bilo sasvim jasno kako su u posljednje vrijeme popucale niti između Alexa Fergusona i kapetana momčadi, nitko nije očekivao da će "ludi Irac" na ovakav način napustiti klub. Keane je nedavno izazvao bijes čelnika kada je na klupskoj televiziji prozvao mlade igrače da se nedovoljno trude i da nisu dovoljno kvalitetni za ManU. Njegov intervju je zabranjen, što je naljutilo irskog reprezentativca.

Početkom ovog tjedna na Old Traffordu su se sastali njegov agent, Michael Kennedy, te izvršni direktor kluba David Gill na kojem su dogovorili detalje raskida. Na rastanku od crvenog dresa Keane se nije želio na ružan način oprostiti od kluba u kojem je izgradio svoje ime.

"Bila mi je velika čast što sam 12 godina nosio dres Manchestera. Igrao sam u velikom klubu, a naši rezultati su to i potvrđivali," poručio je na rastanku Keane, koji je rođen u Corku, gdje je i započeo nogometni put u klubu Cobh Ramblers. Iz rodnog grada je 1990. godine za 15.000 dolara preselio u Nottingham Forest, a tri godine kasnije za tada rekordnih 5.83 milijuna dolara u ManU. U dresu Manchester osvojio je osam naslova prvaka, četiri FA kupa, te Ligu prvaka.

Nakon što je objavljena vijest o raskidu ugovora Kennedy je odmah dobio nekoliko ponuda. Premda Keanov menadžer nije želio otkriti o kojim se klubovima radi, Irca već duže vrijeme lovi menadžer Celtica, Gordon Strachan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙