FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši radnici remontnog brodogradilišta tuže državu

ŠIBENIK, 14. prosinca 2005. (Hina) - Kako bi im se podmirio dug, bivšisu radnici Remontnog brodogradilišta na šibenskom Općinskom suduuložili tužbu protiv države vlasnika tog poduzeća u stečaju, kazali sudanas na tiskovnoj konferenciji predstavnici radnika.
ŠIBENIK, 14. prosinca 2005. (Hina) - Kako bi im se podmirio dug, bivši su radnici Remontnog brodogradilišta na šibenskom Općinskom sudu uložili tužbu protiv države vlasnika tog poduzeća u stečaju, kazali su danas na tiskovnoj konferenciji predstavnici radnika.

Branko Kronja i Ivo Lokas Solus istaknuli su da 290 bivših radnika traže od države za zaostale plaće, naknade za bolovanje i jubilarne nagrade oko 3,125.000 kuna, dug nastao od 1995. do 1998.

Dodali su da se tražbine za bivše radnike ne mogu isplatiti iz stečajne mase, jer to brodogradilište u stečaju zapravo nema imovine. Sve zgrade i drugi prostori poduzeća nalaze se na pomorskom dobru, a država ih je zajedno sa zemljištem iznajmila na trideset godina koncesionaru primoštenskom Nautičkom centru.

"Nelogično je da je 1992. kad se osnivalo poduzeće, država u glavnicu Remontnog brodogradilišta uvrstila sve njegove nekretnine, a danas tvrdila da je ta imovina na pomorskom dobru i nije dio glavnice. Bivši radnici i dalje su spremni na nagodbu s državom radi podmirenja dugova, a o tomu su obavijestili premijera, Vladu, resorna ministarstva, HUS i šibensku gradonačelnicu. Želim naglasiti da su svi njihovi zahtjevi upućeni državi u skladu sa Zakonom o stečaju", kazao je Ivo Lokas Solus, negdašnji predsjednik sindikata tog poduzeća.

Ocijenio je da se država maćehinski odnosi prema Remontnom brodogradilištu iako su radnici dali velik doprinos osnivanju Hrvatske ratne mornarice.

Branko Kronja, predstavnik radnika u Vjerovničkom odboru, dodao je da će, ako se mirno riješi to pitanje, država morati isplatiti svih šest stotina radnika Remontnog brodogradilišta, koji ukupno potražuju oko šest milijuna kuna.

Na novinarski upit tko je kriv što tražbine bivših radnika nisu riješene odredbama koncesijskog ugovora za prostor Remonta, predstavnici radnika ustvrdili su da je riječ o propustu Hrvatske udruge sindikata i Hrvatskog fonda za privatizaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙