FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 14. prosinca 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 14. prosinca 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

PEKING - Kineski milijunaš koji glumi bivšeg predsjednika Mao Zedonga u televizijskoj seriji otkrio je teškoće glumačkog poziva kad se podvrgnuo dijeti kako bi lakše glumio legendarnog vođu u mlađim danima, piše Chongqing Daily. Dvomjesečna dijeta i vježbanje doveli su do toga da je zbog opće slabosti pao u 40-minutnu komu. Liječnici su ga jedva uspjeli spasiti. Srećom po njega, kasnije je uspio nadoknaditi propušteno jer je obilno jeo kako bi poprimio "zaokruženu" figuru Maoa u kasnijoj fazi njegova života.

PEKING - Sud u kineskom gradu Harbinu oslobodio je jednog muškarca optužbi za uznemiravanje, premda je ovaj više puta provaljivao u dom žene u koju je bio tajno zaljubljen, javlja agencija Xinhua. Policija je u listopadu uhitila mladića, kako izlazi iz kuće svoje susjede a kod sebe je imao njen grudnjak, nekoliko fotografija, MP3 player i - ključeve od kuće. Tijekom saslušanja doznalo se da je Kinez ušao u stan svoje susjede pet puta, a tijekom "posjeta", bi joj oprao suđe, pospremio rublje, pripremio sendviče, a jednom i popravio računalo.

BERLIN - Nogometni šal, kojeg u njemačkom mjestu Unna, pletu skupine iz 50 njemačkih gradova i mjesta, trenutačno je dugačak šest kilometara. Šal u bojama njemačke zastave širok je 25 centimetara, a prema prognozama pokretača ove akcije Elfriede Blees, do početka Svjetskog nogometnog prvenstva šal bi trebao biti dugačak 20 kilometara. "Vjerujem kako ćemo do početka SP ispuniti naš cilj, a to je isplesti šal duži od 20 km," poručila je gospođa Blees. Unn je 20 kilometara udaljen od dortmundskog Westfalenstadiona, na kojem će se odigrati šest utakmica Svjetskog prvenstva.

LONDON - Desetogodišnja Britanka će uskoro objaviti knjigu savjeta djeci kako da lakše prebrode razdoblje razvoda roditelja, doznaje se od izdavačke kuće Aultbea Publishing u Invernessu. Libby Rees je imala 9 godina kada je napisala knjigu "Pomoć, nada i sreća" koja bi do kraja prosinca trebala izaći. Na 60 stranica ona objašnjava trikove koji mogu pomoći djeci da bolje podnesu razvod roditelja, sve na temelju vlastitog iskustva jer su se njezini razveli kada joj je bilo šest. Savjetuje djeci da pronađu vremena da sami pročitaju knjigu ili pogledaju film kako bi osvježili ideje i da se upišu na neku aktivnost, da se bave sportom i da pokušaju razmišljati pozitivno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙