FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski dvorac na prodaju za 5 milijuna eura

LJUBLJANA,22. studenoga(Hina) - Pet ponuda stiglo je na javni natječajza kupnju dvorca Zemono u zapadnoj Sloveniji blizu Vipave, a vlasnici,tvornica namještaja "Lipa", ocjenjuju da će za njega dobiti oko petmilijuna eura i time moći otplaćivati dospjele kredite iz osnovnogposlovanja.
LJUBLJANA,22. studenoga(Hina) - Pet ponuda stiglo je na javni natječaj za kupnju dvorca Zemono u zapadnoj Sloveniji blizu Vipave, a vlasnici, tvornica namještaja "Lipa", ocjenjuju da će za njega dobiti oko pet milijuna eura i time moći otplaćivati dospjele kredite iz osnovnog poslovanja.

"Računamo da ćemo za dvorac dobiti oko 5 milijuna eura. Prodat ćemo onome tko je ponudio najviše", izjavio je u utorak direktor "Lipe" Anton Smerdelj, najavljujući da će ponude biti otvorene u srijedu.

Poduzeće se još nada da će dvorac otkupiti lokalna zajednica koja ima pravo prvokupa ako ponudi istu cijenu kao najpovoljniji potencijalni kupac na natječaju.

Dvorac izgrađen prije 422 godine služio je prvome vlasniku, mletačkome trgovcu, kao ladanjska odnosno lovačka vila, a s dvorcem budući vlasnik dobiva i 1800 metara zemljišta.

Zemono se nekada koristio i kao državni protokolarni objekt. Sada je u njemu jedna od prestižnih gostionica "Pri Lojzu", a ugošćuje i svadbena slavlja, te sastanke slovenske sekcije Rotary kluba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙