FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kineski rudar preživio zahvaljujući ispijanju mokraće

PEKING, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Kineski rudar, koji jenakon urušenja rudnika sadre na sjeveru Kine bio jedanaest danazarobljen pod zemljom, održao se na životu zahvaljujući ispijanjuvlastite mokraće, izvijestili su u petak tamošnji mediji.
PEKING, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Kineski rudar, koji je nakon urušenja rudnika sadre na sjeveru Kine bio jedanaest dana zarobljen pod zemljom, održao se na životu zahvaljujući ispijanju vlastite mokraće, izvijestili su u petak tamošnji mediji.

Tri susjedna rudnika sadre u sjevernoj pokrajini Hebei urušila su se 6. studenoga pri čemu su poginule 33 osobe. Spasilačke ekipe još uvijek traže petoricu nestalih rudara.

Yuanu Shenglinu okrenula se sreća nakon što su u srijedu, 200 metara ispod zemlje, rudari čuli njegovo zapomaganje, izvijestila je China Daily.

Oni su zatim umetnuli plastičnu cijev kroz pet metara duboku hrpu urušene opeke kroz koju su mu davali vodu i hranu.

"Spasioci se nisu usudili odmah iskopati tunel zbog bojazni od novog urušavanja i čekali su jedan dan da bi zatim oprezno napravili prokop iz susjedna rudnika", navode mediji.

Za vrijeme nesreće 26-godišnji Yuan nalazio se u oknu rudnika i imao je pristup vodi. No, citirajući Yuana, pekinški mediji navode da je mladić pio i mokraću kako bi preživio.

"Imao sam jedan obrok, malo kruha i vode". A posljednjih nekoliko dana nisam imao ništa. Nekoliko puta bio sam prisiljen piti mokraću", kazao je Yuan.

Liječnici su mladiću dali sredstva za čišćenje organizma, ali njegovo stanje opisuju slabašnim.

Za ostale nestale radnike Yuan misli da su svi mrtvi.

U nesrećama u kineskim rudnicima svake godine ginu tisuće ljudi. Prema službenim podacima, prošle ih je godine samo u rudnicima ugljena poginulo više od šest tisuća. Zastarjela oprema i loš sigurnosni sustav krivi su za većinu nesreća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙