FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 13. prosinca

ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za utorak 13. prosinca.
ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak 13. prosinca.

ZAGREB - Posjet predsjednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića. Marović će se sastati s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem i drugim visokim hrvatskim dužnosnicima. Središnje teme Marovićevih razgovora s hrvatskim dužnosnicima bit će euroatlantske integracije i bilateralna pitanja. Stjepan Mesić u srpnju je bio u posjetu Srbiji i Crnoj Gori i tada su dvojica predsjednika izjavila kako dvije zemlje moraju što prije riješiti otvorena pitanja. (10.00 - Dolazak Svetozara Marovića u ured predsjednika Republike, Pantovčak 241)

11.30 - Izjave dvojice predsjednika).

DEN HAAG - Početak suđenja bivšem čelniku pobunjenih Srba u Hrvatskoj Mili Martiću, optuženom po 19 točaka za zločine protiv čovječnosti i kršenje ratnog prava i običaja hrvatskih i drugih nesrpskih civila na okupiranim područjima Hrvatske 1991-95., na području zapadne Bosne 1994. i za raketiranje Zagreba u svibnju 1995. Optužba će iznijeti uvodnu riječ. Izvođenje dokaza optužbe započet će 16. siječnja.

NEW YORK - Voditelj UN-ova istražnog povjerenstva o ubojstvu bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja, Detlev Mehlis, podnosi svoje drugo izvješće Vijeću sigurnosti UN-a.

KAIRO - Prvo zasjedanje novog egipatskog parlamenta. Nakon izbora održanih u tri faze, većinu je u 454-članome parlamentu očuvala vladajuća Narodna demokratska stranka (NDP) egipatskoga predsjednika Hosnija Mubaraka. Sa saveznicima ta stranka ima 333 zastupnika, a oporbeno Muslimansko bratstvo 88.

PARIZ - Kontaktna skupina za Kosovo sastat će se u Parizu s glavnim pregovaračem UN-a o budućem statusu Kosova Marttijem Ahtisaarijem i posebnim predstavnikom UN-a na Kosovu Soerenom Jessen-Petersenom. Ahtisaari će, prema najavi francuskoga ministarstva vanjskih poslova, sudionike sastanka obavijestiti o prvim pregovorima koje je dosad održao.

HONG KONG - Počinje višednevna ministarska konferencija WTO-a.

STRASBOURG - Prva sjednica Foruma Roma i nomadskih naroda (do 15. prosinca).

LOS ANGELES - Objava nominacija za filmsku nagradu Zlatni globus.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Davor Marković

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Domagoj Janković

Tel. **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙