FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanska pomoć Vojniću i Gvozdu

VOJNIĆ, 12. prosinca 2005. (Hina) - Japanski veleposlanik u HrvatskojKaname Ikeda danas je u Vojniću bio nazočan svečanosti u povodudonacije kojom je japanska vlada u cijelosti opremila biologijski ikemijski kabinet Osnovne škole u Vojniću u vrijednosti 36.119 eura.
VOJNIĆ, 12. prosinca 2005. (Hina) - Japanski veleposlanik u Hrvatskoj Kaname Ikeda danas je u Vojniću bio nazočan svečanosti u povodu donacije kojom je japanska vlada u cijelosti opremila biologijski i kemijski kabinet Osnovne škole u Vojniću u vrijednosti 36.119 eura.

Po njegovim riječima pomoć njegove zemlje simbolizira prijateljstvo Hrvatske i Japana. Izrazio je nadu da osim konkretne pomoći te potpore pridonose i jačem zanimanju Hrvata za prijateljski Japan.

Ravnateljica vojnićke škole Jagoda Radomiljac potvrdila je to primjerom jer su japanski studenti u Hrvatskoj preko Centra za civilne inicijative vojnićkoj djeci već prikazali svečano ispijanje čaja u Japanu, japansko pismo, aranžiranje cvijeća i druge posebnosti te tako "tu dalekoistočnu zemlju bitno približili vojnićkoj djeci".

Djeca će se ove godine prvi put u 35 godina rada škole uključiti u školski natjecateljski sustav iz biologije, a iduće školske godine i kemije, "jednostavno zato što 20 mikroskopa i sva druga oprema i kemikalije učenicima omogućuju da prvi put imaju uvjete za zorno učenje i samostalno rješavanje problema pokusima", rekao je nastavnik kemije Ratimir Pavić.

Veleposlanik Ikeda u Gvozdu je nazočio primopredaji kamiona i višenamjenskog stroja za komunalne i građevne djelatnosti te uklanjanje snijega, donaciji njegove vlade za gvozdansku općinu u vrijednosti od 67.057 eura.

Od 1998. do 2005. japanska je vlada provedbom 60 projekata u 11 županija darovala 1,452.278 eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙