FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanija: Pripadnici etničkih manjina dobijaju bolje poslove

LONDON, 14. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Mnogi pripadnici britanskemlađe generacije iz skupina etničkih manjina uklonili su klasnubarijeru i dobijaju menadžerske poslove brže od pripadnika bijelerase, pokazali su rezultati istraživanja objavljenog u ponedjeljak uVelikoj Britaniji.
LONDON, 14. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Mnogi pripadnici britanske mlađe generacije iz skupina etničkih manjina uklonili su klasnu barijeru i dobijaju menadžerske poslove brže od pripadnika bijele rase, pokazali su rezultati istraživanja objavljenog u ponedjeljak u Velikoj Britaniji.

Obrazovna postignuća pomogli su potomcima radničke klase čiji su roditelji s Karipskog područja, iz afričkih, indijskih i kineskih zajednica da dobiju bolja profesionalna zanimanja, objavila je zaklada Joseph Rowntree koja je provela istraživanje.

Izuzetak od ovoga su mladi pripadnici zajednica iz Pakistana ili Bangladeša koji pokazuju slabiju pokretljivost od mladih iz bijelih obitelji.

Ovo je istraživanje potvrdilo teoriju da imigranti kada stignu u Veliku Britaniju "padnu" u socijalno-ekonomskoj klasi, ali imaju visoka očekivanja za svoju djecu da ostvare bolji društveni položaj.

Istraživanje zaključuje i da mjesto gdje se živi također ima značajnu ulogu, posebno ako etničke skupine žive na područjima gdje su slabe ekonomske prilike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙